Tennisballen merken

Tennisplanet heeft enorm veel tennisballen voor onder andere toppers, trainers, beginners en kids. Deze zijn te verkrijgen als gasgevulde, drukloze of stage tennisbal. TennisPlanet biedt alle grote merken zoals Dunlop, Wilson, TYGER en Babolat tegen de laagste prijs. Met behulp van de filter aan de linkerkant kunt u eenvoudig en snel uw ideale tennisbal vinden.

1 - 80 van 128

 

1 - 80 van 128

Verschillende soorten tennisballen

Tennisplanet weet maar al te goed dat er zoveel verschillende soorten ballen zijn. Dat is ook nodig omdat er diverse soorten tennisbanen, speelniveaus en type spelers zijn. De specificaties per tennisbal verschillen nogal. Zo zijn er stage 1,2,3 ballen, drukloze tennisballen en gasgevulde ballen.


Drukloze tennisballen

Drukloze tennisballen hebben, zoals de naam al zegt, geen druk. De tennisbal wordt gevormd door de kern van rubber. Deze tennisballen worden vaak gebruikt voor een tennistraining, omdat deze langer meegaan dan gasgevulde tennisballen.


Gasgevulde tennisballen

Gasgevulde tennisballen zijn ballen met druk binnenin de bal. De druk wordt mogelijk gemaakt door in de rubberen kern gas aan te brengen. Dit gas loopt er echter langzaam uit, waardoor de ballen minder lang meegaan dan hun drukloze variant. Gasgevulde ballen worden het meest gebruikt bij toernooien, competitie- en andere tennis-evenementen. Deze competitieballen hebben een beter gevoel bij een tennisslag en zijn vaak de vereiste ballen bij tennistoernooien.


Stage 1, 2, 3 tennisballen

De Stage varianten zijn de zachtere tennisballen, ideaal voor kinderen. Ze worden vaak gebruikt bij beginnende tennissers, om balgevoel te creëren en kracht te ontwikkelen. Dit wordt meestal gedaan op een miniveld. Ook worden deze soorten gebruikt om bij beginnende tennisspelers "touch" te creëren. Deze tennisballen zijn vaak te herkennen aan de gekleurde stip in respectievelijk groen, oranje of rood.


Het assortiment bestaat uit tennisballen geproduceerd door de volgende merken: