Type speler

Tennisplanet biedt tennisrackets aan voor elk type tennisspeler. Of u nu een balletje slaat op professioneel of recreatief niveau, ons assortiment biedt voor elk wat wils. Weet u niet precies welk racket bij u past, dan verwijzen wij u graag door naar onze adviespagina. Hier vindt u een uitgebreide toelichting, zodat u een goede keuze kunt maken. Door gebruik te maken van de filter aan de linkerkant van de pagina vindt u eenvoudig een racket dat perfect past bij uw wensen en speelstijl.

1 - 80 van 315

 

1 - 80 van 315

Type Tennisspeler

Bij Tennisplanet wordt er onderscheid gemaakt tussen de recreatieve, competitie en tourspeler.


Beginner

De beginnende tennisspeler is een speler die net pas komt kijken in de tenniswereld en nog veel te leren heeft. Hij of zij moet nog een goed gevoel voor het spel ontwikkelen en doet dat het beste met een lichtgewicht racket met een soepele grip.


Allround Tennisser

De allround tennisspeler is een speler die al langer in het vak zit en dus al een ervaren tennisser is. Deze speler heeft een racket nodig dat licht is en een flexibele grip heeft.


Recreatieve speler

is een speler met het niveau 7/8/9. De recreatieve speler speelt een enkele keer per week tennis en is niet fanatiek met wedstrijden of toernooien bezig. Bent u een typische recreatieve speler, dan hoort een licht gewicht tennisracket bij u. Hiermee kunt u sneller manoeuvreren.


Competitiespeler

is een speler die fanatiek is door het hele jaar en neemt deel aan competities en toernooien. Vaak hebben deze spelers een speelsterkte tussen niveau 3 en niveau 7. Over het algemeen kenmerkt een allround racket zich bij een competitiespeler. Deze rackets hebben een normaal gewicht en het balanspunt is ook normaal verdeeld. Dit wil zeggen dat er een balans is tussen power en controle.


Tourspeler

is een speler van een van de hoogste niveaus in Nederland. Deze spelers kenmerken zich met speelsterkte 1/2/3 en zijn zeer fanatiek op de tennisbaan te vinden. Deze speler neemt deel aan veel toernooien en competities en is meerdere keren per week op de tennisbaan te vinden om te trainen. Bij de tourspeler past een zwaar racket het beste, een geavanceerde techniek in combinatie met een zwaar racket zorgen voor veel controle en balsnelheid.