Geschikt voor
Materiaal
Gripmaat:
Kleur
Bespannen
Serie
Balanspunt
Lengte Racket
i
Bladformaat
i
Snarenpatroon
i
Gewicht Racket
i
Type Racket
i
Type Speler
i
Lichaamslengte
Prijs
Levertijd
Korting

Tennisrackets Head

Het merk Head staat gelijk aan tennisrackets van top kwaliteit. Tennissers als Novak Djokovic en Andy Murray zweren al tijden bij dit fantastische merk - met vele overwinningen als gevolg. Head heeft uitstekende rackets voor iedere tennisspeler. Tennisplanet biedt de nieuwste collecties van Head aan. De bekendste series van Head zijn de Head Instinct, Radical, Prestige, Speed en Extreme. Weet u niet precies welk racket het beste bij u past? Kijkt u dan gerust even op onze adviespagina met tips voor het kiezen van het juiste Head tennisracket.

Head tennisracket

Head rackets zijn erg bekend in de tenniswereld. Toppers zoals Murray en Djokovic spelen met Head Tennisrackets. Het ruime assortiment van Tennisplanet biedt vele Head rackets aan in verschillende series, soorten en maten. Wilt u weten welk Head Tennisracket bij u past? Houdt dan rekening met de volgende aspecten.

Welk Head tennisracket past bij mij?

Het balanspunt verteld meteen veel over het racket. Het balanspunt is de plek waar het tennisracket in evenwicht ligt. De tennisrackets die normaal verdeeld zijn worden door de meeste tennissers gekozen, deze bieden een goede balans tussen kracht en controle. Top Weight rackets bieden meer slagkracht en zijn aan te raden voor spelers met een lange swing.

Framelengte zegt iets over de lengte van het frame, een standaard frame is vaak 68,5 of 69 cm lang. Langere frames bieden meer reikwijdte, maar hiermee verlies je wendbaarheid.

Naast de framelengte, is profielhoogte een relevante component. De profielhoogte is de dikte van het frame. In het algemeen geldt dat hoe dikker het frame, hoe lichter het Head tenniskader. Met een dikker frame heeft u meer controle, dit komt door de stugheid van het Head tennisracket. Een lichter racket zorgt dan weer voor meer power.

Het gewicht van het racket biedt bovendien ook relevante informatie. Het gewicht van een Head tennisracket bepaalt bijvoorbeeld hoeveel controle u heeft tijdens een tennisslag. Hierbij is uw type tennisslag van belang. Uw swing bepaalt namelijk hoe wendbaar uw tennisracket dient te zijn, zodat het u maximaal kan ondersteunen. Een zwaar Head tennisracket schenkt u meer controle dan een lichter racket. Een licht Head tennisracket is daarentegen veel gemakkelijker om mee te tennissen.

Een groter blad zorgt ervoor dat u makkelijker een bal raakt, maar u verliest hiermee wederom wendbaarheid. Head Tennisrackets met een kleiner blad zorgt voor meer precisie over de richting van uw slagen en de controle. Het is makkelijker om met een klein bad de bal te sturen.

Head Radical

Tennisrackets uit de Head Radical series zijn ideaal voor agressieve en aanvallende spelers. Dit is dan ook de meest bekende serie uit de Head collectie. Dit is uitstekend terug te zien op de tennisbaan, maar ook op TV. Verschillende toppers van wereldformaat tennissen namelijk met een tennisracket uit de Head Radical serie!


Naast de Radical serie hebben wij ook nog de volgende series van Head: