Tennisrackets Head

Het merk Head staat gelijk aan tennisrackets van top kwaliteit. Tennissers als Novak Djokovic en Andy Murray zweren al tijden bij dit fantastische merk - met vele overwinningen als gevolg. Head heeft uitstekende rackets voor iedere tennisspeler. Tennisplanet biedt de nieuwste collecties van Head aan. De bekendste series van Head zijn de Head Instinct, Radical, Prestige, Speed en Extreme. Weet u niet precies welk racket het beste bij u past? Kijkt u dan gerust even op onze adviespagina met tips voor het kiezen van het juiste Head tennisracket.
 

Welk Head tennisracket past bij u?

Head rackets zijn erg bekend in de tenniswereld. Toppers zoals Murray en Djokovic spelen met Head Tennisrackets. Het ruime assortiment van Tennisplanet biedt vele Head rackets aan in verschillende series, soorten en maten. Wilt u weten welk Head Tennisracket bij u past? Houdt dan rekening met de volgende aspecten.


Het balanspunt

Het balanspunt verteld meteen veel over het racket. Het balanspunt is de plek waar het tennisracket in evenwicht ligt. De tennisrackets die normaal verdeeld zijn worden door de meeste tennissers gekozen, deze bieden een goede balans tussen kracht en controle. Top Weight rackets bieden meer slagkracht en zijn aan te raden voor spelers met een lange swing.


De framelengte

Framelengte zegt iets over de lengte van het frame, een standaard frame is vaak 68,5 of 69 cm lang. Langere frames bieden meer reikwijdte, maar hiermee verlies je wendbaarheid.


De profielhoogte

Naast de framelengte, is profielhoogte een relevante component. De profielhoogte is de dikte van het frame. In het algemeen geldt dat hoe dikker het frame, hoe lichter het Head tenniskader. Met een dikker frame heeft u meer controle, dit komt door de stugheid van het Head tennisracket. Een lichter racket zorgt dan weer voor meer power.


Het gewicht

Het gewicht van het racket biedt bovendien ook relevante informatie. Het gewicht van een Head tennisracket bepaalt bijvoorbeeld hoeveel controle u heeft tijdens een tennisslag. Hierbij is uw type tennisslag van belang. Uw swing bepaalt namelijk hoe wendbaar uw tennisracket dient te zijn, zodat het u maximaal kan ondersteunen. Een zwaar Head tennisracket schenkt u meer controle dan een lichter racket. Een licht Head tennisracket is daarentegen veel gemakkelijker om mee te tennissen.


Het bladformaat

Een groter blad zorgt ervoor dat u makkelijker een bal raakt, maar u verliest hiermee wederom wendbaarheid. Head Tennisrackets met een kleiner blad zorgt voor meer precisie over de richting van uw slagen en de controle. Het is makkelijker om met een klein bad de bal te sturen.


Bekende Head spelers

Head is één van de bekendste kwaliteitsmerken dat ondertussen wereldwijd bekend is. Verschillende top tennissers hebben vele matches gewonnen met behulp van deze fijne rackets. Onder andere Novak Djokovic, Maria Sharapova en de Nederlandse Robin Haase hebben diverse prijzen in de wacht gesleept met de tennisrackets van Head. Enkele andere bekende racketseries van Head: Head Instinct, Head Radical, Head Prestige, Head Extreme, Head Speed