Tennisrackets Head

Het merk Head staat gelijk aan tennisrackets van top kwaliteit. Tennissers als Novak Djokovic en Andy Murray zweren al tijden bij dit fantastische merk - met vele overwinningen als gevolg. Head heeft uitstekende rackets voor iedere tennisspeler. Tennisplanet biedt de nieuwste collecties van Head aan. De bekendste series van Head zijn de Head Instinct, Radical, Prestige, Speed en Extreme. Weet u niet precies welk racket het beste bij u past? Kijkt u dan gerust even op onze adviespagina.
 

Welk Head tennisracket past bij u?

Head tennisrackets zijn er in vele soorten en maten. Om erachter te komen welk Head racket het beste bij u past, zijn de volgende aspecten van belang.


Het balanspunt

Het balanspunt van het tennisracket is misschien wel de meest cruciale aandachtspunt. Het balanspunt van een tennisracket is het punt waar het tennisracket in evenwicht ligt. Een tennisracket met een gewicht dat normaal verdeeld is, is de meest gemaakte keuze onder tennisspelers. De Top Weight tennisrackets van Head (hierbij ligt het balanspunt meer naar de top van het racket) bieden meer slagkracht en is aan te raden voor spelers met een lange swing.


De framelengte

De framelengte is ook een belangrijk aspect. De lengte van een standaard Head-frame is 68,5 cm of 69 cm lang. Een longbody Head racket heeft een iets langer lengte, waardoor u wat meer reikwijdte heeft.


De profielhoogte

Naast de framelengte, is profielhoogte een relevante component. De profielhoogte is de dikte van het frame. In het algemeen geldt dat hoe dikker het frame, hoe lichter het Head tenniskader. Met een dikker frame heeft u meer controle, dit komt door de stugheid van het Head tennisracket. Een lichter racket zorgt dan weer voor meer power.


Het gewicht

Het gewicht van het racket biedt bovendien ook relevante informatie. Het gewicht van een Head tennisracket bepaalt bijvoorbeeld hoeveel controle u heeft tijdens een tennisslag. Hierbij is uw type tennisslag van belang. Uw swing bepaalt namelijk hoe wendbaar uw tennisracket dient te zijn, zodat het u maximaal kan ondersteunen. Een zwaar Head tennisracket schenkt u meer controle dan een lichter racket. Een licht Head tennisracket is daarentegen veel gemakkelijker om mee te tennissen.


Het bladformaat

Daarnaast is het bladformaat van het tennisracket van belang. Hoe groter het bladformaat, hoe gemakkelijker u de bal zal raken. Een Head tennisracket met een klein bladformaat zorgt voor veel precisie over de richting van uw slagen. U kunt de bal dus beter sturen.


Bekende Head spelers

Head is één van de bekendste kwaliteitsmerken dat ondertussen wereldwijd bekend is. Verschillende top tennissers hebben vele matches gewonnen met behulp van deze fijne rackets. Wist u bijvoorbeeld dat de Head Graphene XT Radical Pro Andy Marray naar de nummer 1 positie in 2016 heeft geholpen? Daarnaast hebben ook Novak Djokovic, Maria Sharapova en Richard Gasquet diverse prijzen in de wacht gesleept met de tennisrackets van Head.