Tennisracket Senior

Een senior racket is geschikt voor tennissers en tennissters van 14 jaar of ouder. Bij Tennisplanet bestaat de indeling tussen 3 verschillende soorten senioren rackets, namelijk Tour, Competitie en Recreatief. Een recreatief racket is een relatief licht racket, welke daardoor erg wendbaar is en u meer vrijheid geeft in uw slagen. Een tour racket is juist zwaar van gewicht, waardoor deze ideaal is voor de meer geoefende tennisser. Deze geeft u meer controle. Een competitie racket zit vaak tussen de eigenschappen van een recreatief en een competitie racket in.

224 artikelen 1 - 80 van 224

Vorige123

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Tennisracket Dunlop CX Team 275

Tennisracket Dunlop CX Team 275

€ 129,95

€ 79,95

Tennisracket Dunlop NT Elite Team

Tennisracket Dunlop NT Elite Team

€ 129,95

€ 84,95

Tennisracket Wilson H4 (Bespannen)

Tennisracket Wilson H4 (Bespannen)

€ 110,00

€ 97,95

224 artikelen 1 - 80 van 224

Vorige123

Tennisracket volwassenen

Bij de senioren kan er onderscheid gemaakt worden tussen verschillende soorten type tennisspelers. Iedere type speler heeft namelijk een ander soort racket nodig, om het maximale resultaat uit ieder niveau te halen. Bij Tennisplanet wordt er onderscheid gemaakt tussen de recreatieve, competitie en tourspeler.


Een speler met het niveau 7/8/9 tennist voornamelijk vrij en speelt weinig tot geen toernooien of competities. Een racket dat licht van gewicht is past goed bij een recreatieve speler, zodat het racket enorm wendbaar is en een bal eenvoudiger de juiste richting mee kan krijgen.


Een speler die het hele jaar door fanatiek tennist wordt een competitiespeler genoemd. Hij of zij traint vaak een of twee keer per week en neemt deel aan competities en meerdere toernooien. Deze spelers hebben vaak het niveau 3/4/5/6/7. Het racket wat bij deze spelers past is een allround racket. Deze rackets hebben een normaal gewicht en het balanspunt is normaal verdeeld. Er ligt dus een balans tussen controle en power.


Een speler van het hoogste niveau in Nederland wordt een tourspeler genoemd. Deze spelers hebben vaak speelsterkte 1/2/3 en zijn meerdere keren per week op de tennisbaan te vinden. Een fanatieke tennisspeler op hoog niveau die deelneemt aan meerdere toernooien en competities. Bij de tourspeler is een zwaar racket toepasselijk. De techniek die deze spelers vaak hebben staat het toe om met een zwaar racket te spelen. De geavanceerde techniek in combinatie met een zwaar racket leveren een uitstekende controle op met een goede balsnelheid.