Tennisrackets Dunlop

Tennisplanet biedt de nieuwste collecties van Dunlop aan. Dunlop is al jaren bekend als leverancier van tennisballen, al is het merk momenteel ook opkomend op het gebied van tennisrackets. Zelfs spelers uit de absolute tennistop boeken tegenwoordig vele successen met behulp van de rackets van Dunlop. Dunlop heeft de specificaties dermate verbeterd dat de eigenschappen van de rackets voor tennissers op ieder niveau zorgen voor meer controle, power en gevoel. De bekendste kaders uit de collectie van Dunlop zijn: de Precision en de Force. Weet u niet precies welk racket het beste bij u past? Kijkt u dan gerust even op onze adviespagina .
 

Welk Dunlop tennisracket past bij u?

Dunlop tennisrackets zijn er in vele soorten en maten. Om erachter te komen welk Dunlop racket het beste bij u past, zijn de volgende aspecten van belang.


Het balanspunt

Het balanspunt van het tennisracket is misschien wel de meest cruciale aandachtspunt. Het balanspunt van een tennisracket is het punt waar het tennisracket in evenwicht ligt. Een tennisracket met een gewicht dat normaal verdeeld is, is de meest gemaakte keuze onder tennisspelers. De Top Weight tennisrackets van Dunlop (hierbij ligt het balanspunt meer naar de top van het racket) bieden meer slagkracht en is aan te raden voor spelers met een lange swing.


De framelengte

De standaardlengte van een Dunlop-fram is 68,5 cm of 69 cm lang. De longbody rackets van Dunlop r hebben een iets langere lengte, waardoor u wat meer reikwijdte heeft.


De profielhoogte

De profielhoogte van een racket is de dikte van het frame. Een dikker frame betekent een lichter kader met meer controle dankzij de stugheid van het racket.. Lichtere frames zorgen voor meer power.


Het gewicht

Het gewicht van een Dunlop racket bepaalt of u veel controle heeft of juist veel power. Een zwaar racket zorgt voor controle en een licht racket voor kracht en is gemakkelijker om mee te tennissen. De tennisslag die u heeft is hierbij relevant. Uw swing bepaalt namelijk hoe wendbaar uw tennisracket dient te zijn, zodat het u maximaal kan ondersteunen.


Het bladformaat

Daarnaast is het bladformaat van het tennisracket van belang. Hoe groter het bladformaat, hoe gemakkelijker u de bal zal raken. Een Dunlop tennisracket met een klein bladformaat zorgt voor veel precisie over de richting van uw slagen. U kunt de bal dus beter sturen.