Tennisrackets Dunlop

Tennisplanet biedt de nieuwste collecties van Dunlop aan. Dunlop is al jaren bekend als leverancier van tennisballen, al is het merk momenteel ook opkomend op het gebied van tennisrackets. Zelfs spelers uit de absolute tennistop boeken tegenwoordig vele successen met behulp van de rackets van Dunlop. Dunlop heeft de specificaties dermate verbeterd dat de eigenschappen van de rackets voor tennissers op ieder niveau zorgen voor meer controle, power en gevoel. De bekendste kaders uit de collectie van Dunlop zijn: de Precision en de Force. Weet u niet precies welk racket het beste bij u past? Kijkt u dan gerust even op onze adviespagina .
 

Welk Dunlop tennisracket past bij u?

Dunlop tennisrackets zijn er in vele soorten en maten. Om erachter te komen welk Dunlop racket het beste bij u past, zijn de volgende aspecten van belang.


Het balanspunt

Het balanspunt van het tennisracket is misschien wel de meest cruciale aandachtspunt. Het balanspunt van een tennisracket is het punt waar het tennisracket in evenwicht ligt. Een tennisracket met een gewicht dat normaal verdeeld is, is de meest gemaakte keuze onder tennisspelers. De Top Weight tennisrackets van Dunlop (hierbij ligt het balanspunt meer naar de top van het racket) bieden meer slagkracht en is aan te raden voor spelers met een lange swing.


De framelengte

De framelengte is ook een belangrijk aspect. De lengte van een standaard Dunlop-frame is 68,5 cm of 69 cm lang. Een longbody Dunlop racket heeft een iets langer lengte, waardoor u wat meer reikwijdte heeft.


De profielhoogte

Naast de framelengte, is profielhoogte een relevante component. De profielhoogte is de dikte van het frame. In het algemeen geldt dat hoe dikker het frame, hoe lichter het Dunlop tenniskader. Met een dikker frame heeft u meer controle, dit komt door de stugheid van het Dunlop tennisracket. Een lichter racket zorgt dan weer voor meer power.


Het gewicht

Het gewicht van het racket biedt bovendien ook relevante informatie. Het gewicht van een Dunlop tennisracket bepaalt bijvoorbeeld de controle die u heeft tijdens een tennisslag. Hierbij is uw type tennisslag van belang. Uw swing bepaalt namelijk hoe wendbaar uw tennisracket dient te zijn, zodat het u maximaal kan ondersteunen. Een zwaar Dunlop tennisracket schenkt u meer controle dan een lichter racket. Een licht Dunlop tennisracket is daarentegen veel gemakkelijker om mee te tennissen.


Het bladformaat

Daarnaast is het bladformaat van het tennisracket van belang. Hoe groter het bladformaat, hoe gemakkelijker u de bal zal raken. Een Dunlop tennisracket met een klein bladformaat zorgt voor veel precisie over de richting van uw slagen. U kunt de bal dus beter sturen.