Tennisrackets Prince

Tennisplanet biedt de nieuwste collecties van Prince aan. Prince is oorspronkelijk begonnen met het produceren van ballenmachines, maar is inmiddels uitgegroeid tot een bekend merk voor tennisrackets. De tennisrackets van Prince lopen vaak voor op het gebied van technologie en hebben een modern uiterlijk. Prince staat vooral bekend om haar series als de Lightning, Warrior en Thunderbolt. Weet u niet precies welk racket het beste bij u past? Kijkt u dan gerust even op onze adviespagina.
 

Welk Prince tennisracket past bij u?

Prince tennisrackets zijn er in vele soorten en maten. Om erachter te komen welk Prince racket het beste bij u past, zijn de volgende aspecten van belang.


Het balanspunt

Het balanspunt van het tennisracket is misschien wel de meest cruciale aandachtspunt. Het balanspunt van een tennisracket is het punt waar het tennisracket in evenwicht ligt. Een tennisracket met een gewicht dat normaal verdeeld is, is de meest gemaakte keuze onder tennisspelers. De Top Weight tennisrackets van Prince (hierbij ligt het balanspunt meer naar de top van het racket) bieden meer slagkracht en is aan te raden voor spelers met een lange swing.


Type tennisslag

Daarnaast is uw type tennisslag van belang. Uw swing bepaalt namelijk hoe wendbaar uw tennisracket dient te zijn, zodat het u maximaal kan ondersteunen.


De profielhoogte

Naast uw swing, is de profielhoogte een relevante component. De profielhoogte is de dikte van het frame. In het algemeen geldt dat hoe dikker het frame, hoe lichter het Prince tenniskader. Met een dikker frame heeft u meer controle, dit komt door de stugheid van het Prince tennisracket. Een lichter racket zorgt dan weer voor meer power.


Het gewicht

Het gewicht van het racket biedt bovendien ook relevante informatie. Het gewicht van een Prince tennisracket bepaalt bijvoorbeeld hoeveel controle u heeft tijdens een tennisslag. Een zwaar Prince tennisracket schenkt u meer controle dan een lichter racket. Een licht Prince tennisracket is daarentegen veel gemakkelijker om mee te tennissen.


Het bladformaat

Daarnaast is het bladformaat van het tennisracket van belang. Hoe groter het bladformaat, hoe gemakkelijker u de bal zal raken. Een Prince tennisracket met een klein bladformaat zorgt voor veel precisie over de richting van uw slagen. U kunt de bal dus beter sturen.