Geschikt voor
Gripmaat:
Kleur
Bespannen
Serie
Balanspunt
Bladformaat
i
Snarenpatroon
i
Gewicht Racket
i
Type Racket
i
Type Speler
i
Prijs
Levertijd
Korting

Tennisrackets Prince

Tennisplanet biedt de nieuwste collecties van Prince aan. Prince is oorspronkelijk begonnen met het produceren van ballenmachines, maar is inmiddels uitgegroeid tot een bekend merk voor tennisrackets. De tennisrackets van Prince lopen vaak voor op het gebied van technologie en hebben een modern uiterlijk. Prince staat vooral bekend om haar series als de Lightning, Warrior en Thunderbolt. Weet u niet precies welk racket het beste bij u past? Kijkt u dan gerust even op onze adviespagina met tips voor het kiezen van het juiste Prince tennisracket.

Prince tennisracket

Prince is al sinds 1970 actief in de tennismarkt en is bekend geworden met het oversized tennisracket. Voor het kiezen van een juist Prince Tennisracket zijn de volgende punten belangrijk.

Welk Prince tennisracket past bij mij?

Een belangrijk punt van het racket is het balanspunt. Het balanspunt is waar het evenwicht in een tennisracket ligt. Een tennisracket met een normaal verdeeld balanspunt wordt door de meeste spelers gebruikt. Rackets waarbij het balanspunt in de top liggen bieden meer slagkracht en is ideaal voor spelers met een volledige slag. Deze Top Weight Tennisrackets van Prince zorgen wel voor minder mobiliteit met het racket. Een racket waarbij het balanspunt lager ligt is wendbaarder en zorgt voor meer controle, maar minder power.

Er worden 3 typen tennisslagen onderscheiden. Een lange swing, die voor veel controle zorgt. Een gemiddelde swing die een combinatie heeft van controle en power en de korte swing die voor veel balversnelling zorgt. De swing hangt samen met het balanspunt en het gewicht. Hoe lichter het gewicht van een racket, hoe wendbaarder het racket is. Hoe zwaarder het racket, hoe minder wendbaar het racket is.

Naast uw swing, is de profielhoogte een relevante component. De profielhoogte is de dikte van het frame. In het algemeen geldt dat hoe dikker het frame, hoe lichter het Prince tenniskader. Met een dikker frame heeft u meer controle, dit komt door de stugheid van het Prince tennisracket. Een lichter racket zorgt dan weer voor meer power.

Het gewicht van een racket is erg belangrijk. Over het algemeen geven zwaardere rackets meer controle en lichtere rackets meer power. Een licht Prince tennisracket is gemakkelijker om mee te tennissen, maar gaat ten koste van de controle.

Het bladformaat helpt u bij het raken van de bal. Hoe groter het blad, hoe makkelijker het is om de bal te raken. Prince staat bekend om zijn uitstekende oversized tennisrackets. Een oversized racket kan wel zorgen voor luiheid in uw spel en techniek, maar met een oversized racket de bal erg makkelijk te raken. De Prince tennisrackets met een kleiner blad zorgen voor meer controle en precisie.