Tennisgrip vervangen

Overgrips

Een overgrip
Een overgrip dient over de bestaande vervangingsgrip van uw tennisracket aangebracht worden. De overgrip zorgt voor extra demping en voor meer vochtopname en verhoogt dus het speelcomfort. Gebruik een overgrip nooit rechtstreeks op het frame. Vibraties worden dan onvoldoende gedempt, wat blessures kan veroorzaken. Via onderstaande button, vindt u het gehele assortiment overgrips op Tennisplanet. Alle overgrips zijn verpakt per 3 stuks, tenzij anders vermeld.

Hoe vervangt u een overgrip van een tennisracket?
Indien nodig, verwijder de oude overgrip. Verwijder de folie van de nieuwe overgrip. Plaats het smalle uiteinde op het breedste vlak aan de einddop van uw tennisracket. Terwijl u de overgrip vasthoudt, draait u het racket rond, zodat u een overslag krijgt op het startpunt. Rechtshandige spelers draaien hun grip rechtsom, linkshandige spelers draaien linksom. Draai nu door en de grip zal vanzelf naar boven draaien. Zorg dat de overlap niet meer is dan 2-3 mm. Bent u ter hoogte van de tape van de vervangingsgrip, knip dan het restant van de overgrip goed schuin af. Draai het laatste stukje verder om de greep en zet het uiteinde vast met het stuk bijgeleverde tape. De tape is elastisch en laat zich mooi strak over de grip en rond de steel aanbrengen.

De vervangingsgrip

De vervangingsgrip
De vervangingsgrip is de basisgrip die op het tennisracket zit op moment dat u het koopt. De vervangingsgrip vangt een groot deel van de schokken op en is daarom mede bepalend voor het uiteindelijke speelcomfort van uw tennisracket. Steeds meer tennissers ontdekken dan ook het belang van een goede vervangingsgrip. Tip: Vervang de grip minimaal even vaak per jaar, als u uren per week speelt. Speelt u bijvoorbeeld 6 uur per week, vervang dan de grip ook 6x per jaar.

Hoe vervangt u de vervangingsgrip van een tennisracket?
Verwijder de oude vervangingsgrip van het tennisracket en zoveel mogelijk van de achtergebleven lijmresten. Verwijder de plakstrip van de nieuw te plaatsen vervangingsgrip. Plak het smalle uiteinde goed tegen de rand van het breedste vlak aan de einddop van uw tennisracket. Draai het racket rond en volg met de grip de bovenrand van de einddop. Bij de overslag met het startpunt trekt u de grip iets naar boven, zodat de opwaartse spiraal ingezet wordt. Rechtshandige spelers draaien hun grip rechtsom, linkshandige spelers draaien linksom. Draai nu door en de grip zal vanzelf naar boven draaien. Zorg dat de dunner afgewerkte randen van de vervangingsgrip elkaar slechts 2-3 mm overlappen. Is heel de greep mooi bedekt, knip dan het restant van de grip goed schuin af. Draai het laatste stukje verder om het handvat en zet het uiteinde vast met het stuk bijgeleverde tape. De tape is elastisch en laat zich mooi strak over de vervangingsgrip en rond de steel aanbrengen.

Een greep uit het assortiment:

-