Tennisrackets Babolat

Tennisplanet biedt de nieuwste collecties van Babolat aan, waardoor u zich nooit meer uit het veld hoeft laten te slaan. Het assortiment bestaat uit kwaliteitsrackets van het populaire tennismerk Babolat. De bekendste series van Babolat zijn de Pure Aero, Pure Drive en Pure Strike. Weet u niet precies naar welke aandachtspunten u moet kijken bij het aanschaffen van een racket? Kijkt u dan gerust even op onze adviespagina waar u meer informatie kunt vinden voor het kiezen van het juiste Babolat tennisracket.

1 - 80 van 88

 

1 - 80 van 88

Welke Babolat tennisrackets passen bij u ?

Babolat biedt zeer veel tennisrackets aan in verschillende modellen, kleuren en maten. Om het beste Babolat Tennisracket uit te kiezen kunt u letten op de volgende aspecten.


Het balanspunt

Door veel spelers wordt dezelfde keuze gemaakt op gebied van het balanspunt, namelijk een tennisracket dat normaal verdeeld is. Het balanspunt is waar het tennisracket in evenwicht ligt. Een Top Weight tennisracket heeft het balanspunt in de top en bieden meer slagkracht, ideaal voor spelers met een lange swing.


De framelengte

De framelengte van een racket is belangrijk. De standaardlengte is vaak 68,5 of 69 cm. De longbody rackets hebben vaak een iets langere lengte, waardoor u meer reikwijdte heeft om bij de bal te kunnen. Echter verliest u hier wel wendbaarheid mee.


De profielhoogte

De profielhoogte is een relevant onderdeel. De profielhoogte zegt iets over de dikte van het frame. Hoe dikker het frame, hoe lichter het Babolat frame. Een dikker kader zorgt voor meer controle, omdat het racket dan stug is. Een dunner Babolat racket is lichter en zorgt voor meer power.


Het gewicht

Het gewicht van het racket biedt bovendien ook relevante informatie. Het gewicht van een Babolat tennisracket bepaalt bijvoorbeeld de controle die u heeft tijdens een tennisslag. Hierbij is uw type tennisslag van belang. Uw swing bepaalt namelijk hoe wendbaar uw tennisracket dient te zijn, zodat het u maximaal kan ondersteunen. Een zwaar Babolat tennisracket schenkt u meer controle dan een lichter racket. Een licht Babolat tennisracket is daarentegen veel gemakkelijker om mee te tennissen.


Het bladformaat

Daarnaast is het bladformaat van het tennisracket van belang. Hoe groter het bladformaat, hoe gemakkelijker u de bal zal raken. Een Babolat tennisracket met een klein bladformaat zorgt voor veel precisie over de richting van uw slagen. U kunt de bal dus beter sturen.


Bekende Babolat spelers

Babolat is één van de bekendste kwaliteitsmerken dat ondertussen wereldwijd bekend is. Verschillende top tennissers hebben vele matches gewonnen met behulp van deze fijne rackets. Wist u bijvoorbeeld dat de Babolat AeroPro Drive Rafael Nadal naar de overwinning heeft geholpen? Daarnaast hebben ook Jo-Wilfried Tsonga, Sam Stosur en Agnieszka Radwanska diverse prijzen in de wacht gesleept met de tennisrackets van Babolat.


De bekendste rackets uit de collecties van Babolat zijn: de Pure Aero, Pure Drive, Pure Strike en de E-Sense.