Tennisrackets Babolat

Tennisplanet biedt de nieuwste collecties van Babolat aan, waardoor u zich nooit meer uit het veld hoeft laten te slaan. Het assortiment bestaat uit kwaliteitsrackets van het populaire tennismerk Babolat. De bekendste series van Babolat zijn de Pure Aero, Pure Drive en Pure Strike. Weet u niet precies naar welke aandachtspunten u moet kijken bij het aanschaffen van een racket? Kijkt u dan gerust even op onze adviespagina.

1 - 80 van 83

 

1 - 80 van 83

Welke Babolat tennisrackets passen bij u ?

Babolat tennisrackets zijn er in vele soorten en maten. Om erachter te komen welk Babolat racket het beste bij u past, zijn de volgende aspecten van belang.


Het balanspunt

Het balanspunt van het tennisracket is misschien wel de meest cruciale factor. Het balanspunt van een tennisracket is het punt waar het tennisracket in evenwicht ligt. Een tennisracket met een gewicht dat normaal verdeeld is, is de meest gemaakte keuze onder tennisspelers. De Top Weight tennisrackets van Babolat (hierbij ligt het balanspunt meer naar de top van het racket) bieden meer slagkracht en is aan te raden voor spelers met een lange swing.


De framelengte

De framelengte is ook een belangrijk aspect. De lengte van een standaard Babolat-frame is 68,5 cm of 69 cm lang. Een longbody Babolat racket heeft een iets langer lengte, waardoor u wat meer reikwijdte heeft.


De profielhoogte

Naast de framelengte, is profielhoogte een relevante component. De profielhoogte is de dikte van het frame. In het algemeen geldt dat hoe dikker het frame, hoe lichter het Babolat tenniskader. Met een dikker frame heeft u meer controle, dit komt door de stugheid van het Babolat tennisracket. Een lichter racket zorgt dan weer voor meer power.


Het gewicht

Het gewicht van het racket biedt bovendien ook relevante informatie. Het gewicht van een Babolat tennisracket bepaalt bijvoorbeeld de controle die u heeft tijdens een tennisslag. Hierbij is uw type tennisslag van belang. Uw swing bepaalt namelijk hoe wendbaar uw tennisracket dient te zijn, zodat het u maximaal kan ondersteunen. Een zwaar Babolat tennisracket schenkt u meer controle dan een lichter racket. Een licht Babolat tennisracket is daarentegen veel gemakkelijker om mee te tennissen.


Het bladformaat

Daarnaast is het bladformaat van het tennisracket van belang. Hoe groter het bladformaat, hoe gemakkelijker u de bal zal raken. Een Babolat tennisracket met een klein bladformaat zorgt voor veel precisie over de richting van uw slagen. U kunt de bal dus beter sturen.


Bekende Babolat spelers

Babolat is één van de bekendste kwaliteitsmerken dat ondertussen wereldwijd bekend is. Verschillende top tennissers hebben vele matches gewonnen met behulp van deze fijne rackets. Wist u bijvoorbeeld dat de Babolat AeroPro Drive Rafael Nadal naar de overwinning heeft geholpen? Daarnaast hebben ook Jo-Wilfried Tsonga, Sam Stosur en Agnieszka Radwanska diverse prijzen in de wacht gesleept met de tennisrackets van Babolat.


De bekendste rackets uit de collecties van Babolat zijn: de Pure Aero, Pure Drive, Pure Strike en de E-Sense.