Geschikt voor
Materiaal
Gripmaat:
Kleur
Bespannen
Serie
Balanspunt
Lengte Racket
i
Bladformaat
i
Snarenpatroon
i
Gewicht Racket
i
Type Racket
i
Type Speler
i
Lichaamslengte
Prijs
Levertijd
Korting

Tennisrackets Babolat

Babolat

Tennisplanet biedt de nieuwste collecties van Babolat aan, waardoor u zich nooit meer uit het veld hoeft laten te slaan. Het assortiment bestaat uit kwaliteitsrackets van het populaire tennismerk Babolat. De bekendste series van Babolat zijn de Pure Aero, Pure Drive en Pure Strike. Weet u niet precies naar welke aandachtspunten u moet kijken bij het aanschaffen van een racket? Kijkt u dan gerust even op onze adviespagina waar u meer informatie kunt vinden voor het kiezen van het juiste Babolat tennisracket.

Babolat tennisracket

Babolat biedt een uitgebreid assortiment tennisrackets voor alle niveaus. Dit assortiment bestaat uit rackets van een hoogwaardige kwaliteit voor volwassenen, junioren en kinderen. Het Babolat tennisracket is er van verschillende series, iedere serie is voor een ander spelniveau. Wel hebben alle Babolat tennisrackets iets gemeen, deze zijn hoofdzakelijk gemaakt van grafiet of aluminium. Hierdoor bent u gegarandeerd van lichtheid en prestaties. Een belangrijke factor van het Babolat tennisracket is de bespanning, het is belangrijk om hier aandacht aan te besteden.

Rackets Babolat

Babolat biedt zeer veel tennisrackets aan in verschillende modellen, kleuren en maten. Om het beste Babolat Tennisracket uit te kiezen kunt u letten op de volgende aspecten.

Welk Babolat tennisracket past bij mij?

Door veel spelers wordt dezelfde keuze gemaakt op gebied van het balanspunt, namelijk een tennisracket dat normaal verdeeld is. Het balanspunt is waar het tennisracket in evenwicht ligt. Een Top Weight tennisracket heeft het balanspunt in de top en bieden meer slagkracht, ideaal voor spelers met een lange swing.

De framelengte van een racket is belangrijk. De standaardlengte is vaak 68,5 of 69 cm. De longbody rackets hebben vaak een iets langere lengte, waardoor u meer reikwijdte heeft om bij de bal te kunnen. Echter verliest u hier wel wendbaarheid mee.

De profielhoogte is een relevant onderdeel. De profielhoogte zegt iets over de dikte van het frame. Hoe dikker het frame, hoe lichter het Babolat frame. Een dikker kader zorgt voor meer controle, omdat het racket dan stug is. Een dunner Babolat racket is lichter en zorgt voor meer power.

Het gewicht van het racket biedt bovendien ook relevante informatie. Het gewicht van een Babolat tennisracket bepaalt bijvoorbeeld de controle die u heeft tijdens een tennisslag. Hierbij is uw type tennisslag van belang. Uw swing bepaalt namelijk hoe wendbaar uw tennisracket dient te zijn, zodat het u maximaal kan ondersteunen. Een zwaar Babolat tennisracket schenkt u meer controle dan een lichter racket. Een licht Babolat tennisracket is daarentegen veel gemakkelijker om mee te tennissen.

Daarnaast is het bladformaat van het tennisracket van belang. Hoe groter het bladformaat, hoe gemakkelijker u de bal zal raken. Een Babolat tennisracket met een klein bladformaat zorgt voor veel precisie over de richting van uw slagen. U kunt de bal dus beter sturen.

Babolat Pure Drive

De Babolat Pure Drive serie is de meest toegankelijke serie van Babolat. Dit komt doordat de rackets voorzien zijn van een perfecte combinatie tussen kracht en finesse. Dit betekent dat dit racket geschikt is voor de meeste allround spelers. U kunt deze rackets zowel bespannen als onbespannen bestellen.

Babolat Pure Aero

De Babolat Pure Aero is een iets specialistischer racket dan de Babolat Pure Drive. De Pure Aero staat er namelijk om bekend dat de bal met enorm veel spin meegegeven kan worden. Het kenmerk van deze serie is daarnaast dat het frame in een driehoekvorm wordt geleverd, wat de luchtweerstand bij de swing verminderd. Een uitermate geschikt racket dus voor gevorderde spelers!

Babolat Pure Strike

De Babolat Pure Strike is een stuk stijver dan de Pure Aero of Pure Drive serie. Hierdoor kunt u de bal met enorm veel power retourneren naar uw tegenstander. Door de stijfheid heeft u meer controle over de bal en kunt u de bal met veel kracht en precisie slaan. Bent u op zoek naar een iets minder stijf racket, waarbij iets minder power nodig is? Dan is een racket uit de overige twee series meer iets voor u.