Soort tennisbal
Verpakking
Aantal ballen
Prijs
Levertijd
Korting

Tecnifibre Tennisballen

Het merk Tecnifibre heeft gasgevulde, drukloze en stage ballen. Uiteraard zijn deze ballen van een hoge kwaliteit zodat u heerlijk kunt spelen. Wat voor soort type speler u ook bent, het assortiment tennisballen van Tecnifibre zorgt ervoor dat iedere speler een geschikte bal kan vinden. Dé bekendste tennisbal van Tecnifibre is de XLD tennisbal, een gebruiksvriendelijke tennisbal voor iedere speler. Naast deze bal heeft Tecnifibre nog veel meer series tennisballen met verschillende eigenschappen. Klik op de tennisballen voor meer informatie over deze eigenschappen.

Tennisballen Tecnifibre

TennisPlanet heeft een groot assortiment tennisballen. Een groot assortiment is nodig, omdat er zoveel verschillende soorten ballen zijn. De specificaties per tennisbal verschillen nogal. Zo zijn er stage 1,2,3 ballen, drukloze en gasgevulde Tecnifibre ballen. Tecnifibre is één van de kwaliteitsmerken dat Tennisplanet aanbiedt. In Nederland worden veel competitiewedstrijden gespeeld met Tecnifibre. Al heeft Tecnifibre buiten Nederland ook een goede naam.


Drukloze Tecnifibre tennisballen hebben, zoals de naam al zegt, geen druk. De tennisbal wordt gevormd door de kern van rubber. Deze tennisballen worden vaak gebruikt voor een tennistraining, omdat deze langer meegaan dan gasgevulde tennisballen.


Gasgevulde Tecnifibre tennisballen zijn ballen met druk binnenin de bal. De druk wordt mogelijk gemaakt door in de rubberen kern gas aan te brengen. Dit gas loopt er echter langzaam uit, waardoor de ballen minder lang meegaan dan hun drukloze variant. Gasgevulde ballen worden het meest gebruikt bij toernooien, competitie- en andere tennis-evenementen. Deze competitieballen hebben een beter gevoel bij een tennisslag en zijn vaak de vereiste ballen bij tennistoernooien.


De Stage varianten zijn de zachtere tennisballen, ideaal voor kinderen. Ze worden vaak gebruikt bij beginnende tennissers, om balgevoel te creëren en kracht te ontwikkelen. Dit wordt meestal gedaan op een miniveld. Ook worden deze soorten gebruikt om bij beginnende tennisspelers "touch" te creëren. Deze Tecnifibre tennisballen zijn vaak te herkennen aan de gekleurde stip in respectievelijk groen, orange of rood.


Voor alle tennisclubs worden bovenstaande tennisballen ook aangeboden per grotere hoeveelheden. Hierbij heeft u de keuze uit verschillende porties. Neem gerust contact met ons op, zodat wij u gericht kunnen helpen.