Babolat Tennisballen

Tennisballen van Babolat zijn ballen van uitstekende kwaliteit. Babolat tennisballen zijn geschikt voor competitiespelers, trainers, beginners en kinderen. Het assortiment van Babolat biedt gasgevulde, drukloze en Stage ballen; dus voor ieder wat wils. Van Babolat worden bij Tennisplanet de meest bekende series tennisballen verkocht, zoals de TEAM en Roland Garros serie. Neem gerust een kijkje in ons brede assortiment.
 

Tennisballen Babolat

Babolat; het lievelingsmerk van tennistopper Rafael Nadal! Naast een kwalitatief sterk aanbod van tennisrackets, produceert het merk ook tennisballen. Babolat biedt op het gebied van tennisballen veel verschillende soorten aan zoals gasgevulde tennisballen, drukloze en Stage 1-2-3 ballen.


Drukloze ballen

Drukloze Babolat tennisballen hebben, zoals de naam al zegt, geen druk. De tennisbal wordt gevormd door de kern van rubber. Deze tennisballen worden vaak gebruikt voor een tennistraining, omdat deze langer meegaan dan gasgevulde tennisballen.


Gasgevulde ballen

Gasgevulde Babolat tennisballen zijn ballen met druk binnenin de bal. De druk wordt mogelijk gemaakt door in de rubberen kern gas aan te brengen. Dit gas loopt er echter langzaam uit, waardoor de ballen minder lang meegaan dan hun drukloze variant. Gasgevulde ballen worden het meest gebruikt bij toernooien, competitie- en andere tennis-evenementen. Deze competitieballen hebben een beter gevoel bij een tennisslag en zijn vaak de vereiste ballen bij tennistoernooien.


Stage 1-2-3-tennisballen

De Stage varianten zijn de zachtere tennisballen, ideaal voor kinderen. Ze worden vaak gebruikt bij beginnende tennissers, om balgevoel te creëren en kracht te ontwikkelen. Dit wordt meestal gedaan op een miniveld. Ook worden deze soorten gebruikt om bij beginnende tennisspelers "touch" te creëren. Deze Babolat tennisballen zijn vaak te herkennen aan de gekleurde stip in respectievelijk groen, orange of rood.


Competitieballen voor clubs

Voor alle tennisclubs worden bovenstaande tennisballen ook aangeboden per grotere hoeveelheden. Hierbij heeft u de keuze uit verschillende porties. Neem gerust contact met ons op, zodat wij u gericht kunnen helpen.


Roland Garros

Babolat levert sinds enkele jaren de wedstrijdballen voor het grandslam tennistoernooi in Parijs; het Roland Garros. Op de gravelbanen van Suzanne-Lenglen en Philippe-Chatrier wordt er getennist met de "French Open All Court", een drukbal speciaal ontwikkeld voor gravel.