Materiaal
Kleur
Merk
Serie
Prijs
Levertijd
Korting

Basisgrips

Een basisgrip is een belangrijk onderdeel van het tennisracket. Een speler staat hiermee direct in contact met het racket en een basisgrip zorgt voor een optimale demping en een goede grip. Basisgrips kunnen verschillen in mate van stugheid en vochtopname. Neem hieronder een kijkje in ons assortiment van basisgrips en bestel ze direct online in onze webshop. Wilt u weten hoe u uw grip moet vervangen? Neem dan een kijkje op onze adviespagina met tips en uitleg over het vervangen van een grip.

Basicgrips

Op de de tennismarkt zijn er twee soorten grips: de basisgrips en de overgrips. Een andere naam voor basisgrip is ook wel vervangingsgrip of standaardgrip. Het is de basisgrip die over het 'naakte basiskader' van het handvat van een tennisracket wordt geplaatst. Het dient om de trillingen, die ontstaan op het moment dat er tegen de bal wordt geslagen, te neutraliseren. Deze grips bepalen, naast de snaren, het uiteindelijke tenniscomfort. Een goede basisgrip is dus belangrijk voor je tennisspel. De demping, grip en zweet afvoering zorgen voor meer spelplezier. Daarnaast is het van belang dat een basisgrip regelmatig wordt vervangen. Tennisplanet biedt verschillende basisgrips in iedere prijsrange. Tip: vervang de grip minimaal even vaak per jaar, als de uren die u per week tennist. Speelt u 3 uren per week, vervang dan uw grip 3 keer per jaar. De tennis basisgrips zijn verschillend qua dikte, stroefheid, antislip en vochtabsorptie. De meeste merken bieden naast hun lijn van tennisrackets ook grips aan. Zo bestaan er grips van Wilson, Head, Babolat, Tyger enz. Ze bieden allen veel comfort en luchtcirculatie, terwijl het materiaal voor een perfect contact met het racket zorgt. Meestal zijn de grips ongeveer 2 à 3 mm dik en wegen ze zo'n 25 gram. De meest gebruikte kleuren op de tennisbaan van deze tennisgrips zijn zwart en wit. Veelal wordt over de basisgrips nog een overgrip aangebracht. Steeds meer tennisspelers ontdekken het belang van goede tennisgrips. Neem gerust een kijkje in ons degelijke aanbod van basisgrips.

Tennisgrip Merken

Naast de basisgrips zijn er ook nog de overgrips. Wilt u het assortiment van beide grips per merk? Klik dan op onderstaande merken om het ruime assortiment aan basisgrips en overgrips te zien. - Babolat Tennisgrips- Head Tennisgrips- Tyger Tennisgrips- Wilson Tennisgrips- Technifibre Tennisgrips- Yonex Tennisgrips