Tennistas

Tennistas kopen

De tennistas een handig hulpmiddel om je tennisspullen en/of tennisrackets in op te bergen en mee te nemen. Tennisplanet heeft tennistassen in verschillende soorten en maten. Tennistassen voor 3, 6, 9 of 12 tennisrackets, tennis rugzakken, tennis sporttassen en vele andere soorten tennistassen voor weinig geld en van veel topmerken zoals Babolat, Dunlop, Head, Prince, Tecnifibre, Wilson en Yonex. De tennistassen zijn beschikbaar voor heren, dames en kinderen. Lees hier meer informatie over het kiezen van de juiste tennistas.

1 - 80 van 111

 

1 - 80 van 111

Tennistas kopen

Een tennistas is een speciale tas voor je tennisspullen. Ideaal dus om te gebruiken wanneer je toernooien of competitie speelt, of gewoon om naar de training te gaan.

Hoe moet je nu een tennistas kiezen uit het ruime aanbod? De volgende richtlijnen kunnen je hierbij helpen:


Aantal rackets

  • Neem je maar 1 racket mee, dan is de tennis rugzak een goede optie.
  • Wil je meerdere rackets meenemen, dan is een echte tennistas de juiste keuze. De tennistassen zijn te verkrijgen in verschillende maten van 3 rackets, 6 rackets, 9 rackets of 12 rackets.
  • Wie heeft er een tas nodig voor 6, 9 of 12 rackets? Houdt er rekening mee dat een tennistas niet alleen dient om rackets in op te bergen. Meestal betekent plaats voor 3 rackets 1 apart vak. Dus een 6 racket tas heeft 2 gescheiden compartimenten voor je kleding en tennisrackets, een tennistas voor 9 rackets heeft 3 aparte vakken en een 12-racket tas heeft er 4.

Thermische laag

Er bestaan eveneens tennistassen met 1 vak voorzien van een zogenaamde thermische laag. Die zorgt ervoor dat de bespanning van rackets langer op spanning blijven.


Schouderriem

Er zijn tassen met enkele en dubbele schouderriemen. Een enkele schouderriem komt vaker voor bij een 3 of 6 racket tas, de dubbele schouderriem bij een 9 of 12 racket tas. Het voordeel van een dubbele schouderriem is dat je de tas eveneens op de rug kan dragen, handig op bijvoorbeeld de fiets.


Merk racket

Omdat de lengte van rackets voor volwassenen steeds rond de 69 cm ligt, passen alle rackets in de tassen van verschillende merken. Dus een racket van merk X past ook in een tennistas van merk Y. Maar de meeste tennisspelers vinden wel het fijn dat het merk van hun tennistas overeenkomt met het merk van het racket waarmee ze spelen.