Head Tennisballen

Naar wat voor soort tennisbal u ook opzoek bent, u kan zeker een geschikte bal vinden van het merk Head. U heeft hierbij de keuze tussen gasgevulde, drukloze en stage ballen. Voor welke soort bal u ook kiest, Head heeft enkel tennisballen van een hoge kwaliteit. Er is dus voor ieder wat wils. De Head tennisballen zijn onder te verdelen in 5 series, de ATP, PRO, Championship, Team en Marathon, met ieder haar eigen belangrijke eigenschappen. Klik op de Head tennisballen voor meer informatie over de eigenschappen hiervan.
 

Tennisballen Head

TennisPlanet heeft een groot assortiment tennisballen. Een groot assortiment is nodig, omdat er zoveel verschillende soorten ballen zijn. De specificaties per tennisbal verschillen nogal. Zo zijn er stage 1,2,3 ballen, drukloze en gasgevulde Head ballen. Head is één van de kwaliteitsmerken dat Tennisplanet aanbiedt. In Nederland worden veel competitiewedstrijden gespeeld met Head. Al heeft Head buiten Nederland ook een goede naam.


Drukloze ballen

Drukloze Head tennisballen hebben, zoals de naam al zegt, geen druk. De tennisbal wordt gevormd door de kern van rubber. Deze tennisballen worden vaak gebruikt voor een tennistraining, omdat deze langer meegaan dan gasgevulde tennisballen.


Gasgevulde ballen

Gasgevulde Head tennisballen zijn ballen met druk binnenin de bal. De druk wordt mogelijk gemaakt door in de rubberen kern gas aan te brengen. Dit gas loopt er echter langzaam uit, waardoor de ballen minder lang meegaan dan hun drukloze variant. Gasgevulde ballen worden het meest gebruikt bij toernooien, competitie- en andere tennis-evenementen. Deze competitieballen hebben een beter gevoel bij een tennisslag en zijn vaak de vereiste ballen bij tennistoernooien.


Stage 1-2-3-tennisballen

De Stage varianten zijn de zachtere tennisballen, ideaal voor kinderen. Ze worden vaak gebruikt bij beginnende tennissers, om balgevoel te creëren en kracht te ontwikkelen. Dit wordt meestal gedaan op een miniveld. Ook worden deze soorten gebruikt om bij beginnende tennisspelers "touch" te creëren. Deze Head tennisballen zijn vaak te herkennen aan de gekleurde stip in respectievelijk groen, orange of rood.


Competitieballen voor clubs

Voor alle tennisclubs worden bovenstaande tennisballen ook aangeboden per grotere hoeveelheden. Hierbij heeft u de keuze uit verschillende porties. Neem gerust contact met ons op, zodat wij u gericht kunnen helpen.