Tennisrackets Wilson

Tennisplanet beschikt over een ruim assortiment van Wilson tennisrackets. Wilson is in de tenniswereld een merk dat iedereen bekend in de oren klinkt. Tour spelers als Roger Federer, Serena Williams, Victoria Azarenka en Juan Martin del Potro zweren zelfs bij dit topmerk. Zij spelen met series als de Wilson Blade, Wilson Burn en Wilson Ultra. Weet u niet precies welk racket het beste bij u past? Kijkt u dan gerust even op onze adviespagina met tips voor het kiezen van het juist Wilson tennisracket.
 

Welk Wilson tennisracket past bij u?

Dat Wilson toprackets produceert is geen geheim. Roger Federer is voor veel spelers een groot voorbeeld. Federer heeft op jonge leeftijd er voor gekozen om met Wilson rackets te spelen en heeft hiermee altijd aan de top getennist. Wilson tennisrackets zijn er in vele soorten en maten. Zo biedt het merk ook enkele series aan zoals de Wilson Blade, Wilson Burn en Wilson Ultra. Om erachter te komen welk Wilson racket het beste bij u past, zijn de volgende aspecten van belang.


Het balanspunt

Het balanspunt van het tennisracket is misschien wel de meest cruciale aandachtspunt. Het balanspunt van een tennisracket is het punt waar het tennisracket in evenwicht ligt. De meeste tennisspelers kiezen er voor om met een tennisracket te spelen waarbij het gewicht normaal verdeeld is, dan is er een balans tussen kracht en controle. Een racket waar het balanspunt in de top zit bied je meer kracht in de slagen, terwijl een balanspunt onderin meer controle geven.


Type tennisslag

Het type tennisslag heeft invloed op wat voor racket bij u past. Er zijn 3 types swings in tennis. Met een lange swing heb je veel controle, een gemiddelde swing zorgt voor balans tussen controle en kracht en een korte swing zorgt voor veel balversnelling. Wanneer u weet welke type slag u heeft, kunt u bepalen wat voor racket bij u past. Uw slag hangt samen met de wendbaarheid van een racket, hoe soepel het racket te bewegen is en dit hangt samen met een zwaar of een licht racket.


De profielhoogte

De profielhoogte is de hoogte of dikte van het frame. Een dun tennisracket is vaak een zwaarder tennisracket waarmee u veel controle heeft. Een dik tennisracket is vaak een licht tennisracket met minder controle, maar meer slagkracht. Wilson heeft enkele stugge rackets die zorgen voor controle, zoals terug te zien is bij technische spelers zoals Federer en Dimitrov.


Het gewicht

Het gewicht van het racket biedt bovendien ook relevante informatie. Het gewicht van een Wilson tennisracket bepaalt bijvoorbeeld hoeveel controle u heeft tijdens een tennisslag. Een zwaar Wilson tennisracket schenkt u meer controle dan een lichter racket. Een licht Wilson tennisracket is daarentegen veel gemakkelijker om mee te tennissen.


Het bladformaat

Daarnaast is het bladformaat van het tennisracket van belang. Hoe groter het bladformaat, hoe gemakkelijker u de bal zal raken. Een Wilson tennisracket met een klein bladformaat zorgt voor veel precisie over de richting van uw slagen. U kunt de bal dus beter sturen.


Wilson Tennisrackets

Wilson begon in 1914 met het maken van tennissnaren, maar wist zich in hoog tempo omhoog te werken naar het bekende kwaliteitsmerk voor verschillende tennisartikelen. Wilson heeft tennisrackets voor ieder type speler, dus voor zowel de recreant als voor de wedstrijdspeler.


De bekendste racket series van Wilson zijn: de Pro Staff serie die voor controle staat (Wilson Pro Staff 97, Wilson Pro Staff 97 LS), de Six.One serie, de Burn serie die voor spin en power staat(Wilson Burn 100, Wilson Burn 100 LS), de Ultra serie die voor power staat (Wilson Ultra 100) en de Blade serie die voor controle en power staat(Wilson Blade 5).