Tennisrackets Wilson

Tennisplanet beschikt over een ruim assortiment van Wilson tennisrackets. Wilson is in de tenniswereld een merk dat iedereen bekend in de oren klinkt. Tour spelers als Roger Federer, Serena Williams, Victoria Azarenka en Juan Martin del Potro zweren zelfs bij dit topmerk. Zij spelen met series als de Wilson Blade, Wilson Burn en Wilson Ultra. Weet u niet precies welk racket het beste bij u past? Kijkt u dan gerust even op onze adviespagina .
 

Welk Wilson tennisracket past bij u?

Wilson tennisrackets zijn er in vele soorten en maten. Om erachter te komen welk Wilson racket het beste bij u past, zijn de volgende aspecten van belang.


Het balanspunt

Het balanspunt van het tennisracket is misschien wel de meest cruciale aandachtspunt. Het balanspunt van een tennisracket is het punt waar het tennisracket in evenwicht ligt. Een tennisracket met een gewicht dat normaal verdeeld is, is de meest gemaakte keuze onder tennisspelers. De Top Weight tennisrackets van Wilson (hierbij ligt het balanspunt meer naar de top van het racket) bieden meer slagkracht en is aan te raden voor spelers met een lange swing.


Type tennisslag

Daarnaast is uw type tennisslag van belang. Uw swing bepaalt namelijk hoe wendbaar uw tennisracket dient te zijn, zodat het u maximaal kan ondersteunen.


De profielhoogte

Naast uw swing, is de profielhoogte een relevante component. De profielhoogte is de dikte van het frame. In het algemeen geldt dat hoe dikker het frame, hoe lichter het Wilson tenniskader. Met een dikker frame heeft u meer controle, dit komt door de stugheid van het Wilson tennisracket. Een lichter racket zorgt dan weer voor meer power.


Het gewicht

Het gewicht van het racket biedt bovendien ook relevante informatie. Het gewicht van een Wilson tennisracket bepaalt bijvoorbeeld hoeveel controle u heeft tijdens een tennisslag. Een zwaar Wilson tennisracket schenkt u meer controle dan een lichter racket. Een licht Wilson tennisracket is daarentegen veel gemakkelijker om mee te tennissen.


Het bladformaat

Daarnaast is het bladformaat van het tennisracket van belang. Hoe groter het bladformaat, hoe gemakkelijker u de bal zal raken. Een Wilson tennisracket met een klein bladformaat zorgt voor veel precisie over de richting van uw slagen. U kunt de bal dus beter sturen.


Wilson begon in 1914 met het maken van tennissnaren, maar wist zich in hoog tempo omhoog te werken naar het bekende kwaliteitsmerk voor verschillende tennisartikelen. Wilson heeft tennisrackets voor ieder type speler, dus voor zowel de recreant als voor de wedstrijdspeler.


De bekendste rackets van Wilson zijn: de Pro Staff, Six.One, Burn, Ultra en de Blade.