Zelf bespannen

Een bespanmachine aanschaffen

Waarom zelf bespannen?

De aankoop van een bespanmachin is relevanter dan u in eerste instantie zou denken! De tijd en het geld dat u uitgeeft voor het herbespannen, maken van uw hobby een dure sport en dat is natuurlijk niet de bedoeling! Met uw eigen bespanmachine bespaart u niet alleen fiks op uw bespankosten (geen bespanloon, goedkoper, geen transportkosten), maar u bespant ook nog waar en wanneer u wilt.

Is een bespanmachine duur?

Men gaat er doorgaans vanuit dat er hoge kosten zijn verbonden aan de aanschaf van een bespanmachine. Dit is echter helemaal niet het geval. Er zijn al degelijke bespanmachines vanaf €379 bij Tennisplanet, die u al binnen 1 jaar tijd volledig heeft terugverdiend indien u ongeveer 20 tennisrackets (van uzelf, familie, vrienden, clubleden) of meer per jaar erop bespant.

Zelf bespannen

Zelf uw tennisrackets bespannen is helemaal niet moeilijk. Zelfs kinderen vanaf +/- 12 jaar kunnen al hun eigen racket bespannen. Bij elke bespanmachine die u bij Tennisplanet aanschaft, zit een duidelijke handleiding die stap voor stap de handelingen beschrijft. Afhankelijk van uw ervaring, duurt het ongeveer 30 tot 60 minuten om een tennisracket te bespannen.