Geschikt voor
Materiaal
Gripmaat:
Kleur
Bespannen
Merk
Serie
Balanspunt
Lengte Racket
i
Bladformaat
i
Snarenpatroon
i
Gewicht Racket
i
Type Racket
i
Type Speler
i
Lichaamslengte
Prijs
Levertijd
Korting

Tennisracket competitie

Op deze pagina ziet u een selectie tennisrackets speciaal afgestemd op de competitie tennisser. De rackets hebben een gemiddeld gewicht en daarnaast een perfectie combinatie van power en controle. Weet u niet precies naar welke aandachtspunten u moet kijken bij het aanschaffen van een racket? Kijkt u dan gerust even op onze adviespagina met tips voor het kopen van het juiste racket voor competitie spelers.

Competitie tennisracket

Tennisrackets zijn er in vele soorten en maten. Zo zijn de competitierackets bij Tennisplanet ook met verschillende eigenschappen te bestellen. Iedereen is verschillend, dus is er ook een groot scala aan verschillende soorten competitierackets te vinden. Om erachter te komen welk racket het beste bij u past, zijn de volgende aspecten van belang:

Welk competitie tennisracket past bij mij?

Het balanspunt van het tennisracket is misschien wel de meest cruciale factor. Het balanspunt van een tennisracket is het punt waar het tennisracket in evenwicht ligt. Een tennisracket met een gewicht dat normaal verdeeld is, is de meest gemaakte keuze onder tennisspelers.

Daarnaast is uw type tennisslag van belang. Uw swing bepaalt namelijk hoe wendbaar uw tennisracket dient te zijn, zodat het u maximaal kan ondersteunen.

Naast de tennisslag, is profielhoogte een relevante component. De profielhoogte is de dikte van het frame. In het algemeen geldt dat hoe dikker het frame, hoe lichter het tenniskader. Met een dikker frame heeft u meer controle, dit komt door de stugheid van het tennisracket. Een lichter racket zorgt dan weer voor meer power.

Het gewicht van het racket biedt bovendien ook relevante informatie. Het gewicht van een tennisracket bepaalt bijvoorbeeld de controle die u heeft tijdens een tennisslag. Een zwaar tennisracket schenkt u meer controle dan een lichter racket. Een licht tennisracket is daarentegen veel gemakkelijker om mee te tennissen.

Daarnaast is het bladformaat van het tennisracket van belang. Hoe groter het bladformaat, hoe gemakkelijker u de bal zal raken. Een tennisracket met een klein bladformaat zorgt voor veel precisie over de richting van uw slagen. U kunt de bal dus beter sturen.