Welk padelracket
Bladvorm padelracket
Rond
Ronde rackets zijn uitermate geschikt voor beginnende padel spelers. Bij een rond padelracket is de sweetspot, het ideale raakpunt, groter. Het is dan gemakkelijker om de bal goed te raken. Met een rond racket heeft u meer controle over uw slag, maar heeft u wel minder kracht.
Druppelvorm
Een druppelvormig padelracket is ideaal voor een medium tot gevorderde padel speler. De sweetspot van een druppelvorm padelracket is kleiner dan die van een rond racket, maar groter dan die van een diamant. Met een druppelvorm racket beschikt u over een goede combinatie van controle en kracht, waardoor u de ballen goed en hard kan raken.
Diamant
Bent u een gevorderde padel speler? Dan is het diamant padelracket echt iets voor u. De sweetspot van dit racket is erg klein en ligt hoger dan bij de andere rackets. Het is dan moeilijker om controle over uw slag uit te oefenen, maar het zorgt wel voor veel meer kracht. Met een diamantvormig padelracket smasht u uw tegenstander er zo uit!
Gewicht padelracket
Het gewicht van een padel racket heeft een grote invloed op uw slagen. Zo heeft een lichter padelracket meer controle, maar zorgt een zwaarder padelracket voor meer kracht in uw slag. Daarom raden we u aan om als beginner eerder te kiezen voor een lichter racket en als gevorderde speler kunt u beter een zwaarder racket aanschaffen. Hoe zwaarder uw racket, hoe meer kracht u heeft en hoe minder u hoeft te doen. De meeste padelrackets voor volwassenen wegen tussen de 330 en 390 gram. De junior padelrackets zijn vaak nog lichter. Daarnaast geldt ook: hoe dikker het racket, hoe zwaarder het racket. De dikte van een padelracket varieert eigenlijk altijd van 36 tot 38 millimeter. Bij een junior padel racket wordt er vaak 35 millimeter gebruikt.
Materiaal padelracket
Ook het materiaal van een padelracket is belangrijk bij uw zoektocht naar het beste padelracket. Het frame van een racket wordt vaak van glasvezel en/of koolstof gemaakt, maar kan ook goed van carbon of grafiet worden gemaakt. Glasvezel is erg goedkoop, maar niet zo sterk als carbon, koolstof of grafiet, waar de duurdere rackets van worden gemaakt.
Daarnaast hebben we de kern van een padelracket. De kern wordt gemaakt van zacht materiaal; polyethyleen, van hard materiaal; EVA of een combinatie van EVA en polyethyleen. Polyethyleen is zacht schuim waarmee u veel controle zal ervaren en u gemakkelijker effecten kunt toepassen, maar u wel minder kracht zal hebben in uw slagen. Dit materiaal is erg gebruiksvriendelijk, waardoor het erg geschikt is voor beginners. Bij EVA-rubber is dit anders. Het materiaal is veel harder en minder flexibel. Met dit materiaal is het moeilijker om met het racket te spelen, maar u krijgt er wel veel kracht voor terug. Bij wedstrijden met veel snelheid is een EVA racket ideaal. Doordat het moeilijker is om met een EVA padel racket te spelen, raden we dit materiaal meer aan voor medium tot gevorderde spelers. De hybride variant wordt ook steeds vaker gebruikt en is een combinatie van de EVA en de polyethyleen.
Verder verschilt het beste materiaal per seizoen. In de winter is het erg lastig om met een EVA-rubber padelracket te spelen, omdat de ballen in de winter zwaarder zijn. Terwijl het in de zomer moeilijker is om met een zacht polyethyleen padelracket te spelen. Er zijn spelers die met EVA-rubber spelen in de zomer en met polyethyleen spelen in de winter. Beiden materialen kunnen niet goed tegen zowel hoge temperaturen als regen en kou. Zorg er dus voor dat u uw padel racket goed bewaart!