Dunlop Tennisballen

Dunlop tennisballen

Tennisballen van Dunlop zijn ballen van uitstekende kwaliteit. Ieder type speler kan gebruik maken van Dunlop tennisballen. Het merk biedt drie soorten ballen aan, namelijk gasgevulde, drukloze én stage ballen. Voor iedereen is er dus voldoende keuze uit de Dunlop tennisballen. In het assortiment zit eveneens de officiële KNLTB-bal van Dunlop: de Dunlop Fort Max TP. Naast deze bekende bal heeft Dunlop eveneens ballen die geschikt zijn voor verschillende type ondergronden.

39 artikelen 1 - 39 van 39

Er komen geen producten overeen met de selectie.

39 artikelen 1 - 39 van 39

Tennisballen Dunlop

TennisPlanet heeft een groot assortiment tennisballen. Een groot assortiment is nodig, omdat er zoveel verschillende soorten ballen zijn. De specificaties per tennisbal verschillen nogal. Zo zijn er stage 1,2,3 ballen, drukloze en gasgevulde Dunlop ballen. Dunlop is één van de kwaliteitsmerken dat Tennisplanet aanbiedt. In Nederland worden veel competitiewedstrijden gespeeld met Dunlop. Al heeft Dunlop buiten Nederland ook een goede naam, want de tennisballen, zij het met Slazenger, worden zelfs op Wimbledon gebruikt!


Drukloze Dunlop tennisballen hebben, zoals de naam al zegt, geen druk. De tennisbal wordt gevormd door de kern van rubber. Deze tennisballen worden vaak gebruikt voor een tennistraining, omdat deze langer meegaan dan gasgevulde tennisballen.


Gasgevulde Dunlop tennisballen zijn ballen met druk binnenin de bal. De druk wordt mogelijk gemaakt door in de rubberen kern gas aan te brengen. Dit gas loopt er echter langzaam uit, waardoor de ballen minder lang meegaan dan hun drukloze variant. Gasgevulde ballen worden het meest gebruikt bij toernooien, competitie- en andere tennis-evenementen. Deze competitieballen hebben een beter gevoel bij een tennisslag en zijn vaak de vereiste ballen bij tennistoernooien.


De Stage varianten zijn de zachtere tennisballen, ideaal voor kinderen. Ze worden vaak gebruikt bij beginnende tennissers, om balgevoel te creëren en kracht te ontwikkelen. Dit wordt meestal gedaan op een miniveld. Ook worden deze soorten gebruikt om bij beginnende tennisspelers "touch" te creëren. Deze Dunlop tennisballen zijn vaak te herkennen aan de gekleurde stip in respectievelijk groen, orange of rood.


Voor alle tennisclubs worden bovenstaande tennisballen ook aangeboden per grotere hoeveelheden. Hierbij heeft u de keuze uit verschillende porties. Neem gerust contact met ons op, zodat wij u gericht kunnen helpen.


Dunlop Fort Max TP

De tennisbal Fort Max TP van Dunlop is de officiële tennisbal van de KNLTB. Deze bal wordt gebruikt tijdens wedstrijden, competities en toernooien. De bal is goed zichtbaar dankzij het fluoro vilt en is voorzien van de speciale KNLTB druk. De bal heeft een extra lange levensduur door zijn carbon core. De Fort Max TP wordt aanbevolen door de KNLTB omdat, deze bal de meest ideale en stabiele vlucht heeft. Ook heeft de Fort Max TP de meest constante stuit. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat de Fort Max TP de meest geliefde en gebruikte bal is op de Nederlandse tennisvelden.