Materiaal
Kleur
Merk
Serie
Type Snaar
Verpakking
Snaardikte
Lengte snaar (m)
Prijs
Levertijd
Korting

Tennissnaren

Tennisplanet biedt tennissnaren aan van verschillende merken, in alle diktes en op diverse lengtes. Dikke snaren voor een langere levensduur en dunnere snaren voor meer balgevoel en kracht. U vindt alle informatie bij de productinformatie van de tennissnaren. In de webshop van Tennisplanet kunt u alle bekende merken tennissnaren snel en eenvoudig aanschaffen, zoals Tecnifibre, Tyger, Luxilon, Babolat, Wilson, Yonex en Head tennissnaren.

Snaren

De invloed die een tennissnaar heeft op uw tennisspel wordt zeer regelmatig onderschat. Een goede tennissnaar is belangrijk. Het is tenslotte het materiaal wat rechtstreeks in contact komt met de tennisbal. Er zijn veel verschillende soorten snaren. Wanneer een wedstrijdspeler een goedkope Nylon snaar kiest zit deze speler al fout, maar ook wanneer een recreant een kevlar snaar kiest zit deze fout. Hieronder vindt per snaar een korte toelichting plaats, zodat u de beste snaar kunt kiezen. Voor meer informatie kunt u op de adviespagina kijken.

Natuur Darm

Snaren van natuurlijke darm geven je het beste balgevoel, maar deze hebben een dusdanige korte levensduur, dat de kosten voor een normale speler erg hoog liggen. Deze snaren worden gemaakt van dierlijke darmen via een heel fabricageproces. De natuurlijke darmsnaar heeft een hoge elasticiteit, hoge spanningsstabiliteit en veel balgevoel. Wanneer het regent begint deze snaar, net als een spons, vocht op te zuigen. Door het vocht gaat de snaar rafelen, waardoor de snaar spankracht en soepelheid verliest en vervolgens gaat de snaar snel kapot.

Nylon Snaren (Synthetic Gut)

De meest gebruikte tennissnaar is de Nylon snaar. Deze synthetische tennissnaar heeft een gemiddelde levensduur en biedt relatief gezien een hoge elasticiteit. Een ander groot voordeel van deze snaar is dat deze voor blessuregevoelige spelers een goede optie is. De snaar is namelijk vrij armvriendelijk, wat een grote plus is ten opzichte van de wat stuggere snaren. Bij de Nylon snaren moet er wel goed op worden gelet dat de kwaliteit van de snaren in dit segment ver uiteen kan liggen. Goedkope Nylon snaren zijn vaak niet de juiste keuze voor een wedstrijdspeler, omdat de levensduur van deze snaar dan hoogstwaarschijnlijk erg laag ligt.

Polyester Snaren

Polyester tennis snaren bestaan uit enkel een polyester kern. Het wordt ook wel een monofilament tennissnaar genoemd, omdat deze dus uit een draad bestaat. De belangrijkste eigenschap van deze polyester snaar is de verlengde levensduur. Polyester is een vrij hard materiaal en slijt om deze reden minder snel dan darm of nylon. Het nadeel van de polyester tennissnaar is dat deze minder power en gevoel geeft tijdens het tennissen, daarnaast verliezen ze ook sneller hun spankracht. Om deze reden is het een goede snaar voor een speler die normaal gesproken veel tennist en veel snaren slijt. Voor een normale recreant of clubspeler is deze snaar alles behalve geschikt.

Kevlar Snaren

Misschien kent u de kunstvezel Kevlar wel van kogelvrije veiligheidsvesten of van andere versterkingen. Kevlar is dus een extreem stugge vezel. Dit betekent dat een snaar van kevlar erg lang mee gaat, maar het grote nadeel dat aan een kevlar snaar zit, is de flexibiliteit. Er zit vrijwel geen flexibiliteit in een kevlar snaar, wat betekent dat alle kracht die op de snaren komt, via het racket in je armen terecht komt. Deze snaar kan dus zorgen voor een armblessure.

Hybride Snaren

Wanneer we het over hybride snaren hebben, praten we niet over verschillende soorten materialen die in een snaar zijn verwerkt. Dit wordt vaak gedacht wanneer het over hybride snaren gaat, maar het is de combinatienaam van twee soorten snaren in een racket. Het is dus een hybride snaar, wanneer bijvoorbeeld de lengtesnaar een andere snaar is dan de breedtesnaar. Een lengtesnaar wordt altijd zwaarder belaast dan een breedtesnaar. Een lengtesnaar zal om deze reden ook (bijna) altijd eerder breken. De hybride snaar bestaat daarom uit twee verschillende snaren: een snaar voor de lengte en een voor de breedte. Vaak wordt voor de lengtesnaar dan gebruik gemaakt van een sterke snaar zoals polyester of kevlar. Voor de breedtesnaar wordt een soepele snaar gekozen om het geheel toch soepel te maken, zoals nylon of darm.


Er moet hierbij wel rekening mee gehouden worden dat het bij een hybride snaar niet zo is dat enkel de kapotte breedte of lengtesnaar vervangen kan worden. Wanneer een van de twee snaren breekt moet het hele racket opnieuw worden bespannen.