1. Hoeveel tennisrackets neemt u mee?

Neemt u meestal maar één tennisracket mee naar wedstrijden of trainingen? Dan is de tennis rugzak een goede keuze, deze draagt makkelijk en is beter op te bergen dan de tennistassen met schouderriem.
Neemt u vaak meerdere rackets mee naar de tennisbaan? Dan is een tennistas met schouderriem een betere optie. De tennistassen met schouderriem zijn te verkrijgen in verschillende groottes variërend voor 3, 6, 9 of 12 rackets.

Misschien vraagt u zich wel af, wie heeft er een tas nodig voor 6, 9 of 12 rackets? Houdt er rekening mee dat een tennistas niet alleen dient om rackets in op te bergen. Het aantal rackets wat u er in kan plaatsen staat meestal voor het aantal compartimenten dat een tennistas bezit. Meestal betekent plek voor 3 rackets 1 compartiment. Zo beschikt een tennistas voor het opbergen van 6 rackets vaak over twee gescheiden compartimenten voor je kleding en tennisrackets.Een gemiddelde tennisspeler zal toch wel over zo'n 2 rackets beschikken en denkt aan een grootte van 3 rackets genoeg te hebben. Dit hoeft echter niet het geval te zijn aangezien het aantal uw keuze niet alleen hoeft af te hangen van het aantal rackets wat u kwijt wil

Tennistas 3 rackets

Tennistas 6 rackets

Tennistas 9 rackets

Tennistas 12 rackets

2. Heeft u ruimte nodig voor kleding?

Wanneer u van plan bent om naast tennisrackets ook kleding mee te nemen voor het douchen na de wedstrijd dan heeft u aan een tas met plek voor 3 rackets waarschijnlijk niet genoeg. U zal een extra compartiment nodig hebben om hier de benodigde kleding in op te kunnen bergen en daarvoor adviseren wij u een 6-racket tas. Indien u nog meer spullen wilt meenemen naast kleding zoals drinken, ballen en misschien en extra paar schoenen. Dan komt u al sneller uit bij een 9-racket tas.

3. Welke opties zijn er nog meer?

Heeft u een tas nodig met een thermische laag?
Tegenwoordig bestaan er ook tennistassen die beschikken over een compartiment die is voorzien van een thermische laag. Wat zijn hier de voordelen van? Het zorgt ervoor dat uw drinken bijvoorbeeld niet snel warm wordt in de brandende zon. Verder zorgt het er ook voor dat de bespanning van uw tennisrackets beter verzorgd blijft. Bij hoge temperaturen gaan uw snaren namelijk uitzetten wat ten kostte gaat van de kracht van de bespanning. Om dit te voorkomen kunt u een tas aanschaffen met een thermisch compartiment.

Dubbele of enkele schouderriem?
Heeft u behoefte aan een tennistas die beschikt over een dubbele of een enkele schouderriem? Een enkele schouderriem komt vaker voor bij een 3 of 6 racket tas en een dubbele schouderriem zie je vaker bij een 9 of 12 racket tas. Het voordeel van een dubbele schouderriem is dat u de tennistas ook op uw rug kunt dragen. Daarnaast heeft dit type tennistas ook een draaghengsel.

4. Wat wilt u uitgeven?

Budget € 0 - € 50

Voor mensen die op zoek zijn naar een wat kleinere tennistas of die verwachten dat ze de tennistas slechts slechts sporadisch zullen gebruiken hebben wij een aantal goedkopere opties geselecteerd. Deze tennistassen zijn vaak geschikt om 2, 3 of maximaal 6 rackets in op te bergen.

Voordelige keus € 50 - € 100

Bent u op zoek naar een kwalitatief goede tennistas, maar betaald u hier liever niet de hoofdprijs voor? Neem dan een kijkje in ons assortiment tennistassen van €50 - €100. Dit assortiment bevat tennistassen die geschikt zijn voor 3, 6, 9 of 12 rackets in op te bergen.

Exclusief € 100+

Voor u telt enkel het beste van het beste. U bent een echte liefhebber van tennis en u maakt dan ook veelvuldig gebruik van een tennistas. Neem een kijkje in ons assortiment exclusieve tennistassen die geschikt zijn om 3, 9, 12 of zelfs 15 rackets in op te bergen.

5. Kies de tas die het beste bij u past!

-