Tennisrackets Yonex

Tennisplanet biedt de nieuwste collecties van Yonex aan. De tennisrackets van Yonex zijn direct herkenbaar door hun afwijkende vorm. De Yonex rackets hebben niet de ei-vorm voor hun rackets, maar een squarehead model. Hierdoor heeft u met een Yonex tennisracket meer power en controle over een groter deel van het tennisracket. Dit resulteert in een betere prestatie van het racket. De bekendste series van deze speciale rackets zijn de Vcore en de Ezone. Weet u niet precies welk racket het beste bij u past? Kijkt u dan gerust even op onze adviespagina.
 

Welke Yonex tennisrackets passen bij u?

Yonex tennisrackets zijn er in vele soorten en maten. Om erachter te komen welk Yonex racket het beste bij u past, zijn de volgende aspecten van belang.


Het balanspunt

Het balanspunt van het tennisracket is misschien wel de meest cruciale aandachtspunt. Het balanspunt van een tennisracket is het punt waar het tennisracket in evenwicht ligt. Een tennisracket met een gewicht dat normaal verdeeld is, is de meest gemaakte keuze onder tennisspelers. De Top Weight tennisrackets van Yonex (hierbij ligt het balanspunt meer naar de top van het racket) bieden meer slagkracht en is aan te raden voor spelers met een lange swing.


Type tennisslag

Daarnaast is uw type tennisslag van belang. Uw swing bepaalt namelijk hoe wendbaar uw tennisracket dient te zijn, zodat het u maximaal kan ondersteunen.


De profielhoogte

Naast uw swing, is de profielhoogte een relevante component. De profielhoogte is de dikte van het frame. In het algemeen geldt dat hoe dikker het frame, hoe lichter het Yonex tenniskader. Met een dikker frame heeft u meer controle, dit komt door de stugheid van het Yonex tennisracket. Een lichter racket zorgt dan weer voor meer power.


Het gewicht

Het gewicht van het racket biedt bovendien ook relevante informatie. Het gewicht van een Yonex tennisracket bepaalt bijvoorbeeld hoeveel controle u heeft tijdens een tennisslag. Een zwaar Yonex tennisracket schenkt u meer controle dan een lichter racket. Een licht Yonex tennisracket is daarentegen veel gemakkelijker om mee te tennissen.


Het bladformaat

Daarnaast is het bladformaat van het tennisracket van belang. Hoe groter het bladformaat, hoe gemakkelijker u de bal zal raken. Een Yonex tennisracket met een klein bladformaat zorgt voor veel precisie over de richting van uw slagen. U kunt de bal dus beter sturen.


Bekende Yonex spelers

In vergelijking met de kwaliteit van de Yonex tennisrackets is de prijs erg laag. Topspelers als Stan Wawrinka, Ana Ivanovic, Caroline Wozniacki en Angelique Kerber weten dit als geen ander en kunnen de frames van Yonex erg waarderen. De bekendste Yonex kaders zijn VCore en de Ezone.