Tennisrackets Yonex

Tennisplanet biedt de nieuwste collecties van Yonex aan. De tennisrackets van Yonex zijn direct herkenbaar door hun afwijkende vorm. De Yonex rackets hebben niet de ei-vorm voor hun rackets, maar een squarehead model. Hierdoor heeft u met een Yonex tennisracket meer power en controle over een groter deel van het tennisracket. Dit resulteert in een betere prestatie van het racket. De bekendste series van deze speciale rackets zijn de Vcore en de Ezone. Weet u niet precies welk racket het beste bij u past? Kijkt u dan gerust even op onze adviespagina met tips voor het kiezen van het juiste Yonex tennisracket.

40 artikelen 1 - 40 van 40

Vorige1Volgende

Er komen geen producten overeen met de selectie.

40 artikelen 1 - 40 van 40

Vorige1Volgende

Yonex tennisracket

Binnen een ruim assortiment van Yonex tennisrackets is het lastig kiezen. Uiteraard willen wij u daar graag zo goed mogelijk bij helpen. Om uw perfecte Yonex racket te kiezen kunt u daarom rekening houden met de volgende punten.


Welk Yonex tennisracket past bij mij?

Het balanspunt van het tennisracket is misschien wel de meest cruciale aandachtspunt. Het balanspunt van een tennisracket is het punt waar het tennisracket in evenwicht ligt. Een tennisracket met een gewicht dat normaal verdeeld is, is de meest gemaakte keuze onder tennisspelers. De Top Weight tennisrackets van Yonex (hierbij ligt het balanspunt meer naar de top van het racket) bieden meer slagkracht en is aan te raden voor spelers met een lange swing.


Naast uw swing, is de profielhoogte een relevante component. De profielhoogte is de dikte van het frame. In het algemeen geldt dat hoe dikker het frame, hoe lichter het Yonex tenniskader. Met een dikker frame heeft u meer controle, dit komt door de stugheid van het Yonex tennisracket. Een lichter racket zorgt in tegenstelling tot een zwaarder racket weer voor meer power.


Het gewicht van het racket vertelt of het racket veel controle heeft of juist veel power kan uiten. De zware Yonex tennisrackets schenken u meer controle dan de lichtere rackets die meer power genereren. Over het algemeen is een lichter racket veel gemakkelijker om mee te tennissen en om deze reden ook handig voor de beginner.


Het bladformaat is belangrijk bij het raken van de bal. Een groter blad zal ervoor zorgen dat u de bal makkelijker raakt, maar een groter blad zorgt wel voor minder wendbaarheid. Een Yonex tennisracket met een klein bladformaat zorgt voor veel precisie over de richting van uw slagen. U kunt de bal dus beter sturen.