Tennisschoenen kopen

Op wat voor soort baan speelt u?

Gravel

Tennisschoenen die geschikt zijn om te spelen op gravel beschikken doorgaans over de volgende eigenschappen:
- Een goede grip
- Duurzame zijkanten
- Een goed ontworpen buitenzool
- Laterale ondersteuning
- Een stevige onderkant
- Grote groeven

Het is belangrijk dat tennisschoenen voor gravelvelden een goede grip bieden, omdat het veld zelf dit niet doet. Daarnaast is het belangrijk dat er geen gravel wordt vastgehouden in het profiel van de zool. De zijkanten zijn extra duurzaam gemaakt, omdat op een gravel veld schoenen sneller slijten.

Via onderstaande link vindt u schoenen die geschikt zijn voor het spelen op een gravel tennisbaan.


Hardcourt

Een hardcourt is een vrij neutrale tennisbaan. Hierdoor is de baan geschikt voor zowel snelle als krachtige spelers. Dit heeft tot gevolg dat het spelen op een hardcourt veel van uw tennisschoenen vergt. Stabiliteit, demping en veerkracht zijn van groot belang. De schoenen die hiervoor geschikt zijn beschikken over de volgende eigenschappen:
- Stevige Buitenzool
- Demping en veerkracht
- Een stevige bovenkant

De zool die bij dit type baan past is een slijtzool met een combinatie van een noppenprofiel en een visgraatprofiel. Tijdens regenachtig weer voorkomt deze zool uitglijden.

Via onderstaande link vindt u schoenen die geschikt zijn voor het spelen op een hardcourt tennisbaan.Kunstgras

Een tennisbaan van kunstgras is met name geschikt voor serve-en-volleyspelers. Dit komt doordat de snelheid van de bal op deze ondergrond goed wordt behouden. Het is belangrijk dat spelers die op dit type veld spelen, gebruik maken van een tennisschoen een flexibele bovenkant, zodat de voet niet bekneld raakt wanneer u richting de bal beweegt. Verder moet de schoen over de volgende eigenschappen beschikken:
- Een goede grip
- Een buitenzool met kleine noppen
- Een buitenzool die de baan niet kan beschadigen

Een goede grip is van groot belang doordat banen van kunstgras erg glad kunnen zijn. Een tennisschoen met een harde rubberen zool met nopjes profiel zorgt ervoor dat u een betere grip heeft.

Via onderstaande link vindt u schoenen die geschikt zijn voor het spelen op een kunstgras tennisbaan.

Smashcourt

Een smashcourt tennisbaan zorgt voor een goede grip en heeft als voordeel voor de tennisspeler dat deze eenvoudig kan glijden en keren. De eigenschappen waarover een smashcourt tennisschoen moet beschikken zijn:
- Een goede grip
- Goed ontworpen buitenzool
- Duurzame zijkanten
- Laterale ondersteuning

Een smashcourt is de meest toegankelijke soort tennisbaan, waardoor vele tennischoenen geschikt zijn voor gebruik op dit veld.

Via onderstaande link vindt u schoenen die geschikt voor het spelen op een smashcourt tennisbaan.


Tapijt

Het spelen op een tennisveld dat is gemaakt van tapijt kan meedogenloos zijn voor uw voeten. Een tennisschoen die geschikt is voor dit type veld is dan ook een must! De volgende eigenschappen zijn hierbij van belang:
- Een stevige buitenzool
- Demping en veerkracht
- Een stevig bovenkant
- Een vlak profiel

Tapijtvelden hebben vaak een stroeve baan. Voor het spelen op tapijt moet de tennisschoen beschikken over een gladde slijtzool met een vlak profiel of zonder profiel.

Via onderstaande link vindt u schoenen die geschikt zijn voor het spelen op een tapijt tennisbaan.

Omni

Omni tennisschoenen zijn geschikt om te dragen op outdoor tennisbanen zoals smashcourt, kunstgras en gravel. Dus zowel kunstgras als gravel. Dit type tennisschoen moet beschikken over de eigenschappen:
- Een goede grip
- Vlakke buitenzool
- Flexibele bovenkant
- Een buitenzool met kleine noppen
- Grote groeven

De flexibele bovenkant van deze schoen zorgt ervoor dat uw voet niet bekneld raakt tijdens het spelen en dit verkleint de kans op blessures.

Via onderstaande link vindt u de schoenen die geschikt zijn voor het spelen op een Omni tennsibaan.

Belangrijke eigenschappen

Stabiliteit

Een goede tennisschoen geeft stabiliteit en zorgt ervoor dat de voeten niet teveel naar buiten (supinatie) of naar binnen (pronatie) kantelen. Voldoende stabiliteit is daarnaast ook belangrijk om enkelletsel te voorkomen.

Er zijn 4 plaatsen waar een tennisschoen stabiliteit aan kan verlenen, namelijk de hielkap, het bovenwerk, het vetersysteem en de schoenhoogte. Om te testen of de hielkap van een schoen genoeg stabiliteit biedt, kunt u de achterzijde hiervan met de duim proberen in te drukken. Een goede hielkap kan nauwelijks worden ingedrukt. Ook moet de hielkap goed aansluiten op de hiel. Het vetersysteem kan worden getest aan de hand van het aantal vetergaten. Minimaal vijf vetergaten per kant is hiervoor een goede indicatie. Hoe meer vetergaten, hoe beter de fixatie van de wreef. Heeft u een hoge wreef of juist lage wreef? Of heeft u last van chronische voetklachten? Kies dan voor een tennisschoen met dubbele vetering. Hierdoor kunt u een deel van de schoenen losser of strakker maken naar wens.

Stugheid

De stugheid van de tennisschoen is ook zeer bepalend tijdens het tennissen. Een tennisschoen mag niet te stug zijn, want dit kan klachten veroorzaken aan tenen, knieën en enkels. Een tennisschoen mag daarentegen ook niet te soepel zijn, aangezien dit klachten kan veroorzaken aan de wreef van uw voet.

U kunt testen of een tennisschoen de juiste stugheid heeft door de schoen met één hand vast te houden bij de hiel en met de andere hand de tenen krachtig omhoog te duwen. De schoen moet dan buigen ter hoogte van de bal. Buigt deze rond de middenvoet, dan heeft de schoen geen juiste stugheid.

Schokabsorptie en demping

Een goed voorbereide tennisspeler zal altijd kiezen voor een schoen met een uitstekende schokabsorptie en demping. Wanneer een schoen goed klappen op kan vangen bij het neerkomen van een sprong, wordt de kans op blessures namelijk verkleind. Zoals hierboven al is vermeld zijn schoenen met een goede schokabsorptie voornamelijk van belang bij het spelen op hardcourt en tapijt tennisbanen.

Een tennisschoen heeft een goede schokabsorptie wanneer deze zowel in staat is om landingen op de hiel, op de bal van de voet en op de binnen- en buitenzijde van de voet op te vangen.

Pasvorm en maat

Tijdens het tennissen wilt u uiteraard geen last krijgen van beknelde voeten of juist teveel ruimte over houden in uw schoen. Een comfortabele tennisschoen is daarom een must! Er zijn een aantal richtlijnen die helpen bij het uitkiezen van een tennisschoen met de juiste pasvorm en maat.

Test of de schoenen de juiste lengte hebben door te meten hoeveel vrije ruimte u nog bij uw tenen heeft tijdens het staan. Er hoort nog circa 5 millimeter over te zijn. Pas de schoenen bij voorkeur aan het eind van de dag. Op dit moment zijn de voeten namelijk dikker. Pas de schoenen daarnaast terwijl u de tennissokken draagt die u normaal ook zou dragen en vergeet niet beide schoenen te passen voor een eventueel verschil in voetmaat. Controleer tijdens het passen of u de schoen goed heeft dichtgeveterd en maak vervolgens een uitvalspas naar voren. Wanneer uw tenen niet tegen de schoenrand schuiven heeft u een goed passende schoen. Is dit wel het geval dan is de schoen waarschijnlijk te breed of te klein.

Prijsklassen

Budget € 0 - € 75

Voor mensen die vaak maar sporadisch tennissen, hebben wij een aantal goedkopere keuzes van tennisschoenen op een rijtje gezet. De schoenen hebben een goede kwaliteit en zijn bovendien voordelig geprijsd! U vindt deze tennisschoenen via onderstaande button.

Voordelige keus € 75 - € 100

U staat geregeld op de tennisbaan en bent daarom op zoek naar tennisschoenen met een goede prijs-kwaliteitsverhouding die u de ondersteuning bieden die u nodig heeft tijdens een wedstrijd. U hoeft echter niet het beste van het beste en betaalt liever niet de hoofdprijs voor een tennisschoen. Neem daarom een kijkje in ons assortiment voordelige tennischoenen.

Exclusief € 100+

Voor de échte fanatieke tennisspeler hebben wij een aantal kwalitatief hoogwaardige tennisschoenen op een rijtje gezet. Deze tennisschoenen zijn gemaakt van de beste materialen, beschikken over stevige zolen en zijn voorzien van een mooi design. Neem een kijkje tussen deze high-end schoenen via onderstaande button.

Onze merken

Babolat

Het in 1875 opgerichte Babolat is oorspronkelijk begonnen als een producent van tennissnaren. Later heeft het bedrijf zich uitgebreid door zich ook te gaan richten op andere tennisartikelen zoals tassen, kleding, rackets én, uiteraard, schoenen.K-swiss
K-Swiss

K-Swiss Premium Sports is een producent van tennis-, lifestyle-, running- training- en free-running footwear. De stijl van K-Swiss is al meer dan 40 jaar terug te vinden op de tennisbaan. K-Swiss heeft de populariteit van haar producten te danken aan de moderne designs en hoge kwaliteit.


Wilson

Wilson

Het merk Wilson biedt u graag het ruime assortiment aan om mee te schitteren op de tennisbaan. De producten van dit merk zijn dan ook ontworpen met het idee een steentje bij te dragen aan uw geluk. De producten van dit merk worden gemaakt van de beste materialen en beschikken over innovatieve designs. Hierdoor is de kwaliteit van Wilson zeer goed. Met Wilson haalt u stijl en kwaliteit in huis.

Een greep uit het assortiment:

-