Geschikt voor
Materiaal
Gripmaat:
Kleur
Bespannen
Merk
Serie
Balanspunt
Lengte Racket
i
Bladformaat
i
Snarenpatroon
i
Gewicht Racket
i
Type Racket
i
Type Speler
i
Lichaamslengte
Prijs
Levertijd
Korting

Tennisracket beginner

Hieronder vindt u een selectie tennisrackets speciaal afgestemd op de beginnende tennisser. Deze rackets kenmerken zich door het relatief lichte gewicht en de soepele grip. Hierdoor kunt u een goed balgevoel ontwikkelen, zodat u snel vooruitgang boekt. Weet u niet precies naar welke aandachtspunten u moet kijken bij het aanschaffen van een racket? Kijkt u dan gerust even op onze adviespagina met tips voor het kiezen voor het juiste tennisracket voor beginners.

Tennisracket voor beginnende tennisser

Bent u een beginnende tennisser? Dan is de kans aanwezig dat u nog niet bekend bent met alle aspecten van een tennisracket. Hier onder worden kort de belangrijkste punten uitgelegd waar u op kunt letten als u een tennisracket voor een beginner wilt aanschaffen:

Welk tennisracket voor beginners past bij mij?

Het balanspunt van het tennisracket is misschien wel de meest cruciale factor. Het balanspunt van een tennisracket is het punt waar het tennisracket in evenwicht ligt. Voor beginners is een racket met top-weight een goede keuze. Top weight geeft meer lengte en power aan een bal.

De profielhoogte is de dikte van het frame. In het algemeen geldt dat hoe dikker het frame, hoe lichter het tenniskader. Met een dikker frame heeft u meer controle, dit komt door de stugheid van het tennisracket. Een lichter racket zorgt dan weer voor meer power. Beginnende tennissers wordt aangeraden om een flexibel racket te kiezen. Deze rackets zorgen ook voor minder blessures. Een flexibel racket heeft vaak een kleiner en dunner frame, maar buigen meer mee met de bal, waardoor u mindersnel last krijgt van uw arm.

Het gewicht van het varieert tussen de 200 en 360 gram. Het gewicht van een tennisracket bepaalt bijvoorbeeld de controle die u heeft tijdens een tennisslag. Een zwaar tennisracket schenkt u meer controle dan een lichter racket. Een licht tennisracket is daarentegen veel gemakkelijker om mee te tennissen en voor beginners een goede keuze om het tennissen onder de knie te krijgen.

Een oversized racket, een racket met een extra groot blad, ligt makkelijker in de hand, geeft meer power en met zijn grote 'sweetspot' is de bal makkelijker juist te raken. Echter geeft een groter blad niet meteen balgevoel, coördinatie en techniek mee. Vindt u het belangrijk om de techniek onder de knie te krijgen? Kies dan niet automatisch voor het grootste blad. Een groot blad kan het spel en de techniek lui maken. Voor beginnende tennissers is een middelgroot blad de beste keuze.