Geschikt voor
Materiaal
Gripmaat:
Kleur
Bespannen
Merk
Serie
Balanspunt
Lengte Racket
i
Bladformaat
i
Snarenpatroon
i
Gewicht Racket
i
Type Racket
i
Type Speler
i
Lichaamslengte
Prijs
Levertijd
Korting

Tennisracket allround

Hieronder ziet u een selectie tennisrackets speciaal afgestemd op de Allround-tennisser. Wat deze rackets typeert, is het lichte gewicht en de flexibele grip. Uitstekend voor de recreatieve speler met een gemiddelde swing. Weet u niet precies naar welke aandachtspunten u moet kijken bij het aanschaffen van een racket? Kijkt u dan gerust even op onze adviespagina met tips voor het kiezen van het juiste tennisracket.

Allround tennisracket

Tennisrackets zijn er in vele soorten en maten. Zo ook de allround tennisrackets. Welke keuzes kunt u maken en wat zijn de gevolgen van deze keuzes? Om erachter te komen welk racket het beste bij u past, zijn de volgende aspecten van belang:

Welk allround tennisracket past bij mij?

Het balanspunt van het tennisracket is misschien wel de meest cruciale factor. Het balanspunt van een tennisracket is het punt waar het tennisracket in evenwicht ligt. Een tennisracket met een gewicht dat normaal verdeeld is, is de meest gemaakte keuze onder tennisspelers.

Daarnaast is uw type tennisslag van belang. Uw swing bepaalt namelijk hoe wendbaar uw tennisracket dient te zijn, zodat het u maximaal kan ondersteunen.

Naast de tennisslag, is profielhoogte een relevante component. De profielhoogte is de dikte van het frame. In het algemeen geldt dat hoe dikker het frame, hoe lichter het tenniskader. Met een dikker frame heeft u meer controle, dit komt door de stugheid van het tennisracket. Een lichter racket zorgt dan weer voor meer power.

Het gewicht van het racket biedt bovendien ook relevante informatie. Het gewicht van een tennisracket bepaalt bijvoorbeeld de controle die u heeft tijdens een tennisslag. Een zwaar tennisracket schenkt u meer controle dan een lichter racket. Een licht tennisracket is daarentegen veel gemakkelijker om mee te tennissen.

Daarnaast is het bladformaat van het tennisracket van belang. Hoe groter het bladformaat, hoe gemakkelijker u de bal zal raken. Een tennisracket met een klein bladformaat zorgt voor veel precisie over de richting van uw slagen. U kunt de bal dus beter sturen.