Stage tennisballen

Informatie over stage tennisballen

Algemene informatie

De kern van een tennisbal is normaal gesproken opgebouwd uit 2 rubberen helften, bij Stage ballen wordt echter een andere kern gebruikt. Deze kern is lichter en zorgt voor een minder hoge stuit. De buitenkant van deze ballen is gemaakt van vilt, bij Stage Tennisballen gebruikt men de kleuren oranje, groen en rood. Deze tennisballen zijn onderworpen aan een aantal verplicht technische specificaties.

De Stage Tennisballen worden gebruikt om kinderen kennis te laten maken met het leuke tennisspel. Met deze ballen hebben de kinderen meer tijd om de bal te slaan en worden kleine ongelukjes voorkomen. De tennisballen kunnen zowel gebruikt worden voor trainingen en wedstrijden als voor recreatief gebruik. Voor meer informatie over de kenmerken van de ballen bij de stages kunt u verder lezen op deze pagina onder 'De verschillende stages'.

Geschikt voor?

De stages worden grofweg opgedeeld in verschillende leeftijdscategorieën:
- Stage 3 (rood): geschikt voor kinderen tot 9 jaar
- Stage 2 (oranje): geschikt voor kinderen van 8 / 11 jaar
- Stage 1 (groen): geschikt voor kinderen van 10 / 12 jaar

De tennisballen uit stage 3 hebben gemiddeld een stuit die 75% lager is dan een normale tennisbal. Dit maakt deze tennisballen uitermate geschikt voor de jongste spelertjes. De tennisballen uit stage 2 hebben een stuit die gemiddeld 50% lager is dan een normale bal, terwijl de ballen uit stage 1 maar 25% minder hoog stuiten.

De verschillende stages

Stage 1

Kenmerken van de tennisbal
Een stage 1 tennisbal is een zachtere variant van een gewone tennisbal en deze is speciaal ontwikkeld voor tennistrainers om tennisles te geven aan kinderen, niveau Stage 1. Stage 1 wordt ook wel groen tennis genoemd. De Stage 1 trainingsbal heeft de traditionele kenmerken van een drukloze tennisbal, maar door een lagere drukverhouding in de kern, stuit deze bal trager en minder hoog. Dit zorgt ervoor dat de jeugdige tennisspeler meer tijd heeft om de tennisbal correct terug te slaan.Kenmerken van het tennisracket
Stage 1 tennisrackets zijn meestal van aluminium gemaakt. Ze hebben een al wat langere grip. Deze tennisrackets zijn ideaal om de dubbelhandige backhand aan te leren. Stage 1 tennisrackets zijn geschikt voor kinderen van 9 tot 12 jaar.Stage 2

Kenmerken van de tennisbal
De Stage 2 tennisbal is speciaal ontwikkeld voor tennistrainers om tennisles te geven aan kinderen met niveau Stage 2. Stage 2 wordt ook wel oranje tennis genoemd. De Stage 2 trainingsbal heeft de traditionele kenmerken van een drukloze tennisbal, maar door een lagere drukverhouding in de kern, stuit deze bal trager en minder hoog. Dit zorgt ervoor dat de jeudige tennisspeler meer tijd heeft om de tennisbal correct terug te slaan. De Stage 2 / oranje tennisbal is uitermate geschikt voor tennistrainingen aan kinderen en beginnende tennissers. De kleur van deze ballen is geel/oranje.

Kenmerken van het tennisracket
Junior Stage 2 rackets hebben al een wat langere grip dan Stage 3 racketjes en zijn hierdoor erg geschikt om de dubbelhandige backhand aan te leren. Stage 2 tennisrackets zijn van aluminium gemaakt. De tennisrackets worden geadviseerd aan kinderen van ongeveer 7 tot 9 jaar.


Stage 3

Kenmerken van de tennisbal
De Stage 3 tennisbal is speciaal ontwikkeld voor tennistrainers om tennisles te geven aan kinderen, niveau Stage 3. Stage 3 wordt ook wel rode tennis genoemd. Een Stage 3 tennisbal is gemaakt van spons/foam en heeft een rode kleur. Deze soort tennisbal stuit minder hoog, zodat kinderen eenvoudiger de bal over het net kunnen slaan. Deze ballen zijn geschikt voor zowel het gebruik binnen als het gebruik buiten. Stage 3 tennisballen zijn geschikt voor kinderen met een leeftijd tot ongeveer 9 jaar oud.


Kenmerken van het tennisracket
Stage 3 tennisrackets zijn geschikt voor de allerkleinsten. Deze tennisrackets hebben nog een korte grip, maar deze is lang genoeg voor dubbelhandige slagen. Stage 3 tennisrackets zijn doorgaans gemaakt van lichtgewicht aluminium en kunnen dus wel tegen een stootje. De rackets hebben daarnaast een groot blad om de bal makkelijk te kunnen raken.

Een greep uit het assortiment