Tennisballen kopen

Soorten Tennisballen

Gasgevulde Tennisballen

Tijdens de competitie of toernooien worden gasgevulde tennisballen gebruikt om mee te spelen. Gasgevulde tennisballen zijn comfortabeler om mee te tennissen en hebben als het ware meer gevoel. Een gasgevulde bal gaat echter wel minder lang mee in vergelijking met de drukloze tennisbal. Druk binnenin de tennisbal is groter dan de druk buiten (er is dus een binnendruk). Voordat de 2 rubberen kernhelften worden verlijmd, wordt een klein bolletje vast materiaal toegevoegd. Tijdens het verdere proces zet het bolletje zich om in een gas dat druk in de tennisbal genereert. Omdat het rubber in een tennisbal nooit 100% luchtdicht is, loopt het gas langzaam uit de tennisbal. Om dit op te vangen wordt ook de verpakking onder druk gezet. Zodra dus de tennisballen uit de drukverpakking gehaald worden, beginnen ze dus langzaam leeg te lopen en worden dus na verloop van tijd zacht. Dit is één van de redenen is dat professionele tennisspelers elke 9 games nieuwe tennisballen gebruiken.

Deze ballen zijn uitermate geschikt in wedstrijdverband of voor trainingen. Speciaal voor tennistrainers zijn er gasgevulde tennisballen beschikbaar in dozen van 18, 24, 30, 36 of 48 tubes tegen gereduceerde prijzen.

Drukloze Tennisballen

Drukloze tennisballen worden veelal gebruikt op de zachtere tennisbanen. Drukloze ballen gaan lang mee dan gasgevulde tennisballen, maar zijn wel minder comfortabel. Dit maakt ze echter ideaal voor trainingen. De druk in de kern van de tennisbal is hetzelfde als druk buiten de tennisbal (er is dus geen binnendruk). De tennisballen worden niet zachter na opening van de verpakking, deze tennisballen zitten dus niet in een drukverpakking. Drukloze tennisballen hebben een langere levensduur dan gasgevulde tennisballen, maar door de hardere kern speelt deze tennisbal minder comfortabel. Na verloop van tijd slijt de viltlaag en wordt de kern harder, waardoor de tennisbal sneller wordt, dit is het teken om de drukloze tennisbal te vervangen.

Een drukloze tennisbal is aangewezen voor de beginnende of niet veeleisende (op vlak speelcomfort) tennisspeler. Speciaal voor jeugdige en beginnende tennisspelers zijn er drukloze tennisballen met een zeer trage stuit ontwikkeld, namelijk de Stage 1, 2 en 3 tennis trainersballen.


Stage 1, 2, 3 ballen


Stage 1 tennisballen

Een stage 1 tennisbal is een zachtere variant van een gewone tennisbal en deze is speciaal ontwikkeld voor jongeren en kinderen van 9 tot 12 jaar oud. Stage 1 wordt ook wel groen tennis genoemd. De Stage 1 trainingsbal heeft de traditionele kenmerken van een drukloze tennisbal, maar door een lagere drukverhouding in de kern, stuit deze bal trager en minder hoog. Dit zorgt ervoor dat de jeugdige tennisspeler meer tijd heeft om de tennisbal correct terug te slaan. Deze bal is uitermate geschikt voor trainingen en wedstrijden van de jeugd.


Stage 2 tennisballen

De Stage 2 tennisbal is speciaal ontwikkeld voor kinderen van 7 tot 9 jaar oud. Stage 2 wordt ook wel oranje tennis genoemd. De Stage 2 bal heeft de traditionele kenmerken van een drukloze tennisbal, maar door een lagere drukverhouding in de kern, stuit deze bal trager en minder hoog. Dit zorgt ervoor dat de jeugdige tennisspeler meer tijd heeft om de tennisbal correct terug te slaan. De Stage 2 / oranje tennisbal is uitermate geschikt voor tennistrainingen aan kinderen en beginnende tennissers maar kan ook gebruikt worden voor wedstrijden in de jeugd. De kleur van deze ballen is geel/oranje.


Stage 3 tennisballen

De Stage 3 tennisbal is speciaal ontwikkeld voor kinderen tot 9 jaar oud. Stage 3 wordt ook wel rode tennis genoemd. Een Stage 3 tennisbal is gemaakt van spons/foam en heeft een rode kleur. Deze soort tennisbal stuit minder hoog, zodat kinderen eenvoudiger de bal over het net kunnen slaan. Deze ballen zijn geschikt voor zowel het gebruik binnen als het gebruik buiten. Stage 3 tennisballen zijn geschikt voor de allerkleinsten en kunnen bijzonder goed gebruikt worden voor jeugdtrainingen.


Staffelkorting Tennisballen

Tennisballen voor clubs of trainers

Speciaal voor clubs en trainers biedt Tennisplanet tennisballen in grotere hoeveelheden aan tegen een gereduceerd tarief. Wij hebben een selectie gemaakt van de meest gebruikte tennisballen, die per doos (18, 24, 30, 36 of 48 blikken) worden aangeboden tegen een gemiddeld veel lagere prijs dan wanneer u de ballen per blik zou kopen. Ideaal voor clubs die grote hoeveelheden ballen nodig hebben voor competitie of toernooien. Ook tennistrainers kunnen natuurlijk profiteren van deze voordelige tarieven, wanneer ze speciale trainersballen aanschaffen in grote verpakkingen zoals een emmer of een zak.

Hoe meer u koopt, hoe meer korting u ontvangt! Zie hieronder hoeveel extra korting u op de tennisballen kunt krijgen. Vul onderstaande code in bij het afrekenen en de korting wordt automatisch verrekend.

Vanaf 2 verpakkingen ontvangt u 5% extra korting met de code: TENNISBAL5

Vanaf 5 verpakkingen ontvangt u 10% extra korting met de code: TENNISBAL10

Vanaf 20 verpakkingen ontvangt u 15% extra korting met de code: TENNISBAL15

Een greep uit ons assortiment