Basisgrips

Tennisrackets grips zwart en wit

Hoe kiest u de juiste gripmaat?

Met de gripmaat wordt de omtrek van het handvat bedoeld. U kunt de juiste gripmaat opmeten door uw hand om het grip te plaatsen. Als u een wijsvinger verticaal kunt plaatsen tussen de palm van uw hand en de uiteinden van uw vingers, is de gripmaat goed. Als u te veel ruimte over hebt, is het grip te groot. Als er niet genoeg plek is voor uw wijsvinger, is uw grip te klein.

Tennisgrepen wit zwart bruin

Soorten Babolat grepen

De Babolat grips zorgen voor goede houvaast. Dit garandeert precisie wanneer u de bal terug slaat. Bij Babolat is er keuze tussen twee soorten grepen; een grip voor absorbtie die voornamelijk door de professionals worden gebruikt en een grip voor extra feel waar Rafael Nadal al jarenlang op vertrouwt.

Overgrips

Tennisracket Tennistas Babolat

Waarvoor is een overgrip?

Een overgrip zorgt voor extra demping en verhoogd vochtopname. Hierdoor wordt het speelcomfort verbeterd. Ook kan het helpen om uw gripmaat te vergroten. Een overgrip moet u wel over een basisgrip leggen, anders heeft u onvoldoende demping. Bijkomende voordelen van een overgrip zijn; uw basisgrip slijt minder snel en een overgrip is goedkoper om te vervangen dan het basisgrip.

Babolat Tennisgrip en Tennisgrip

Soorten Babolat overgrepen

De overgrips van Babolat geven u de mogelijkheid om uw racket te personaliseren. Ze komen dan ook naast de normale witte of zwarte kleur ook in vrolijke kleuren, zoals roze blauw of groen. Het assortiment wordt ook opgesplitst in twee series. De ene serie is voor extra comfort en demping. Bij de andere serie ligt de focus meer op extra absorptie, zodat uw grip droog blijft en niet uit uw handen glijdt.


Onze populairste Babolat tennisgrips: