Bespanwijze

Babolat tennisrackets

Babolat tennisrackets en tennisballen

Babolat tennisracket roze

Wanneer moet uw racket opnieuw bespannen worden?

Dit is afhankelijk van hoe vaak u speelt. De vuistregel is dat uw tennissnaren zo vaak vervangen moeten worden, als dat u tennis speelt in de week. Het is natuurlijk logisch dat de spanning meer afneemt, naar mate u vaker in de week tennis speelt. Om blessures te voorkomen, moet u het in ieder geval twee keer per jaar laten vervangen. Verder is de duur afhankelijk van welk niveau u speelt.

Hoe moet u uw racket bespannen?

De tennissnaar is een essentieel onderdeel van het racket en beïnvloed in grote mate hoe u speelt. Het is van belang dat u rekening houdt welke tenissnaar u kiest en op welke zwaarte u de bespanning zet. Over de verschillende soorten Babolat snaren, kunt u hieronder meer lezen. Als gedreven tenniser, kunt u het beste verschillende tennissnaren proberen. Verder kan er verschil zitten in welke bespanmachine u gebruikt.

Verschillende bespanningen

Met een harde bespanning, wordt er over het algemeen meer controle gehaald. Dus als harder slaat dan kunt u beter kiezen voor een hardere bespanning. Een zachte spanning geeft meer comfort. Verder hangt het ook van uw tennisspel af, maar ook wat voor soort snaar u heeft aangeschaft. Om de juiste keuze te maken kunt u het beste overleggen met uw tennistrainer of de persoon die uw tennisracket voor u bespant.

Spankracht

Tennisracket en tennissnaar

Tennissnaren

Wat is de juiste bespanning?

De spankracht is per speler verschillend, dit gaat om persoonlijke voorkeur. Hoe meer kilo's bespanning, des te strakker de tennissnaar is en hiermee kunt u meer precisie en controle halen uit de tennissnaar. Verder zijn de materialen van de snaar en van het racket natuurlijk ook van belang.


Soorten snaren

Babolat heeft een divers aanbod tennissnaren. Deze zijn gemaakt van VS, natuurlijke darmen, RPM of van natuurlijke darmen. Naast de verschillende materialen, zijn er ook verschillende soorten diktes. De keuze van welk materiaal en welke dikte is een persoonlijke keuze en specifiek voor uw soort spel.

Onze meest verkochte tennissnaren van Babolat: