Geslacht
Leeftijd
Niveau
Swing
Handen
Budget
  terug
 

Tennisrackets

Tennisplanet biedt een breed assortiment tennisrackets aan. Onze collectie bestaat uit verscheidene kwaliteitsmerken, zoals, waardoor u verzekerd bent van een optimale tennis ervaring. Weet u niet precies welk racket bij u past, dan verwijzen wij u graag door naar onze adviespagina. Hier vindt u een uitgebreide toelichting, zodat u een goede keuze kunt maken. De merken die wij aanbieden op Tennisplanet zijn: Adidas, Head, Prince, Wilson, Babolat, Yonex , Technifibre, TYGER en Dunlop

241 - 320 van 323

 

241 - 320 van 323

Welk tennisracket past het beste bij u?

Tennisrackets zijn er in vele soorten en maten. Om erachter te komen welk racket het beste bij u past, zijn er een aantal aspecten van belang:


Type tennisslag

Allereerst is uw type tennisslag van belang. Uw swing bepaalt namelijk hoe wendbaar uw tennisracket dient te zijn om u maximaal te kunnen ondersteunen.


Het bladformaat

Daarnaast is het bladformaat van het tennisracket van belang. Hoe groter het bladformaat, hoe meer power en kracht het kan genereren. Al zorgt een kleiner bladformaat daarentegen voor meer balcontrole.


De framelengte

Verder is de framelengte een belangrijk onderdeel. De standaardlengte van de meeste tennisrackets ligt rond de 68,5 à 69 cm. Een tennisracket dat langer is, wordt een longbody of stretch tennisracket genoemd. Het voordeel van een longbody is de grotere reikwijdte en tevens toenemende power.


De profielhoogte

Naast de framelengte, is profielhoogte een relevante component. De profielhoogte geeft de dikte van het tennisracket aan. Bij een toename van de dikte, neemt de power (slagkracht) toe. Bij een afname van de dikte, neemt de balcontrole toe.


Het gewicht

Het gewicht van het racket biedt bovendien ook informatie over de power die het kan genereren. Zo is een zwaarder racket in staat om meer power op te wekken dan een lichter racket.


Het balanspunt

Tot slot misschien wel de meest cruciale factor: het balanspunt. Het balanspunt van een tennisracket is het punt waar het tennisracket in balans ligt. Dit is zeer nuttige informatie, omdat het de speeltechnische eigenschappen van het racket bepaalt. Een Even Balanced tennisracket (hierbij is het gewicht evenredig verdeeld over het racket) geeft een gemiddelde power en veel controle. Top Weight tennisrackets (hierbij ligt het balanspunt meer naar de top van het racket) bieden juist meer slagkracht, waar Handle Weight tennisrackets (hierbij ligt het balanspunt meer naar het handvat van het racket) zorgen voor meer balcontrole. Ons assortiment biedt tennisrackets aan voor verschillende type spelers, of u nu op recreatief of competitief niveau speelt. Bij Tennisplanet bent u aan het juiste adres!


Senior tennisrackets

Een senior racket is geschikt voor tennissers en tennissters van 14 jaar of ouder. Er wordt onderscheid gemaakt tussen 3 type rackets U kunt kiezen uit senior tennisrackets voor de recreatieve speler, de competitie speler en de tour speler.

Tennisrackets voor kinderen

Tennisplanet heeft een groot assortiment tennisrackets voor kinderen. De tennisrackets zijn geschikt voor jongens en meisjes. Kinder tennisrackets zijn de perfecte manier om op een jonge leeftijd al kennis te maken met tennis.