Tennisrackets Adidas

Met de tennisrackets van Adidas laat u zich niet uit het veld slaan! Tennisplanet biedt u een ruim assortiment tennisrackets aan van het kwaliteitsmerk Adidas. Het bekendste kader uit de collecties van Adidas is de Barricade 2. Benieuwd waar u nu op moet letten bij het kopen van een tennisracket? Kijkt u gerust even op onze adviespagina.
 

Welk Adidas tennisracket past bij u?

Adidas tennisrackets zijn er in vele soorten en maten. Om erachter te komen welk Adidas racket het beste bij u past, zijn de volgende aspecten van belang.


Het balanspunt

Het balanspunt van het tennisracket is misschien wel de meest cruciale factor. Het balanspunt van een tennisracket is het punt waar het tennisracket in evenwicht ligt. Een tennisracket met een gewicht dat normaal verdeeld is, is hierbij de meest gemaakte keuze onder tennisspelers. De Top Weight tennisrackets van Adidas (hierbij ligt het balanspunt meer naar de top van het racket) bieden meer slagkracht en is aan te raden voor spelers met een lange swing.


De framelengte

De framelengte is ook een belangrijk aspect. De lengte van een standaard Adidas-frame is 68,5 cm of 69 cm lang. Een longbody Adidas racket heeft een iets langer lengte, waardoor u wat meer reikwijdte heeft.


De profielhoogte

Naast de framelengte, is profielhoogte een relevante component. De profielhoogte is de dikte van het frame. In het algemeen geldt dat hoe dikker het frame, hoe lichter het Adidas tenniskader. Met een dikker frame heeft u meer controle, dit komt door de stugheid van het Adidas tennisracket. Een lichter racket zorgt dan weer voor meer power.


Het gewicht

Het gewicht van het racket biedt bovendien ook relevante informatie. Het gewicht van een Adidas tennisracket bepaalt bijvoorbeeld de controle die u heeft tijdens een tennisslag. Hierbij is uw type tennisslag van belang. Uw swing bepaalt namelijk hoe wendbaar uw tennisracket dient te zijn, zodat het u maximaal kan ondersteunen. Een zwaar Adidas tennisracket schenkt u meer controle dan een lichter racket. Een licht Adidas tennisracket is daarentegen veel gemakkelijker om mee te tennissen.


Het bladformaat

Daarnaast is het bladformaat van het tennisracket van belang. Hoe groter het bladformaat, hoe gemakkelijker u de bal zal raken. Een Adidas tennisracket met een klein bladformaat zorgt voor veel precisie over de richting van uw slagen. U kunt de bal dus beter sturen.