Tyger Tennisballen

De tennisballen van Tyger zijn ballen van hoge kwaliteit. Tyger tennisballen kunnen gebruikt worden door ieder type tennisspeler, dus door zowel een beginner als een ervaren speler. Tennisplanet biedt de gasgevulde, drukloze én stage ballen aan van dit kwaliteitsmerk. De belangrijkste series van Tyger ballen zijn de X-Force, Force 2 en de SQ serie. Voor iedereen is er dus voldoende keuze uit de Tyger tennisballen.
 

Tennisballen Tyger

TennisPlanet heeft een groot assortiment tennisballen. Een groot assortiment is nodig, omdat er zoveel verschillende soorten ballen zijn. De specificaties per tennisbal verschillen nogal. Zo zijn er stage 1,2,3 ballen, drukloze en gasgevulde Tyger ballen. Tyger is één van de kwaliteitsmerken dat Tennisplanet aanbiedt. In Nederland worden veel competitiewedstrijden gespeeld met Tyger. Al heeft Tyger buiten Nederland ook een goede naam.


Drukloze ballen

Drukloze Tyger tennisballen hebben, zoals de naam al zegt, geen druk. De tennisbal wordt gevormd door de kern van rubber. Deze tennisballen worden vaak gebruikt voor een tennistraining, omdat deze langer meegaan dan gasgevulde tennisballen.


Gasgevulde ballen

Gasgevulde Tyger tennisballen zijn ballen met druk binnenin de bal. De druk wordt mogelijk gemaakt door in de rubberen kern gas aan te brengen. Dit gas loopt er echter langzaam uit, waardoor de ballen minder lang meegaan dan hun drukloze variant. Gasgevulde ballen worden het meest gebruikt bij toernooien, competitie- en andere tennis-evenementen. Deze competitieballen hebben een beter gevoel bij een tennisslag en zijn vaak de vereiste ballen bij tennistoernooien.


Stage 1-2-3-tennisballen

De Stage varianten zijn de zachtere tennisballen, ideaal voor kinderen. Ze worden vaak gebruikt bij beginnende tennissers, om balgevoel te creëren en kracht te ontwikkelen. Dit wordt meestal gedaan op een miniveld. Ook worden deze soorten gebruikt om bij beginnende tennisspelers "touch" te creëren. Deze Tyger tennisballen zijn vaak te herkennen aan de gekleurde stip in respectievelijk groen, orange of rood.


Competitieballen voor clubs

Voor alle tennisclubs worden bovenstaande tennisballen ook aangeboden per grotere hoeveelheden. Hierbij heeft u de keuze uit verschillende porties. Neem gerust contact met ons op, zodat wij u gericht kunnen helpen.