Stage twee kindertennis

Stage 2 tennisballen en tennisbaan

Kenmerken van de stage 2 tennisbal
De Stage 2 tennisbal is speciaal ontwikkeld voor tennistrainers om tennisles te geven aan kinderen met niveau Stage 2. Stage 2 wordt ook wel oranje tennis genoemd. De Stage 2 trainingsbal heeft de traditionele kenmerken van een drukloze tennisbal, maar door een lagere drukverhouding in de kern, stuit deze bal trager en minder hoog. Dit zorgt ervoor dat de jeudige tennisspeler meer tijd heeft om de tennisbal correct terug te slaan. De Stage 2 / oranje tennisbal is uitermate geschikt voor tennistrainingen aan kinderen en beginnende tennissers. De meeste Stage 2 tennisballen zijn verpakt in een basket van 36 stuks. De kleur van deze ballen is geel/oranje.

Een Stage 2 tennisbaan
Stage 2 tennis wordt op een kleiner tennisveld gespeeld. Hiervoor zijn dan ook andere tennislijnen benodigd, namelijk een lijnenset 2 x 8,23m+2 x 18m. De lijnen worden geleverd in een tas en op kernen waardoor de lijnen perfect opgeborgen kunnen worden en dus lang meegaan.

Stage 2 tennisracket

Kenmerken van het tennisracket
Junior Stage 2 rackets hebben al een wat langere grip dan Stage 3 racketjes en zijn hierdoor erg geschikt om de dubbelhandige backhand aan te leren. Stage 2 tennisrackets zijn van aluminium gemaakt. De tennisrackets worden geadviseerd aan kinderen van ongeveer 7 tot 9 jaar.

Stage 2 producten:

-