Stage 3 tennisballen en tennisbaan

Kenmerken van de tennisbal
De Stage 3 tennisbal is speciaal ontwikkeld voor tennistrainers om tennisles te geven aan kinderen, niveau Stage 3. Stage 3 wordt ook wel rode tennis genoemd. Een Stage 3 tennisbal is gemaakt van spons/foam en heeft een rode kleur. Deze soort tennisbal stuit minder hoog, zodat kinderen eenvoudiger de bal over het net kunnen slaan. Deze ballen zijn geschikt voor zowel het gebruik binnen als het gebruik buiten. Stage 3 tennisballen zijn geschikt voor kinderen met een leeftijd tot ongeveer 9 jaar oud.

Kenmerken van de tennisbaan
Het enkel tennisveld voor Stage 3 tennis of Rood tennis of Mini tennis is circa 5,5 meter breed en 11,0 meter lang. Voor het dubbelspel wordt de volledige breedte van een regulier (maxi) enkelspelveld gebruikt. Het tennisnet hangt in het midden op een hoogte van 0,80 meter (beperkte afwijkingen zijn toegestaan).Stage 3 tennisrackets

Kenmerken van het tennisracket
Stage 3 tennisrackets zijn geschikt voor de allerkleinsten. Deze tennisrackets heb nog een korte grip, maar deze is lang genoeg voor dubbelhandige slagen. Stage 3 tennisrackets zijn doorgaans gemaakt van lichtgewicht aluminium, waardoor de rackets wel tegen een stootje kunnen. De tennisrackets hebben daarnaast een groot blad, waardoor de ballen eenvoudig kunnen worden geraakt.

Stage 3 producten:

-